Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο

64

Το μεσημέρι της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου φοιτητές και φοιτήτριες των δυο τμημάτων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΑΠΕΛ (Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών) πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σε ανακοίνωση του οι φοιτητές αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Δηλώνουμε το παρών μας στην Ακαδημαϊκή και Καλλιτεχνική κοινότητα. Λαμβάνουμε θέση όχι μόνο υπέρ των συναδέλφων μας αλλά και για την αναγνώριση των κατοχυρωμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων μας και την επαρκή ενημέρωση ως προς το αντικείμενο σπουδών μας».

Νωρίτερα, οι φοιτητές αποφάσισαν τη κατάληψη των κεντρικών διδακτηρίων για μία εβδομάδα και την πραγματοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασής της.
Με κεντρικό σύνθημα ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, καλούν πανεπιστημιακές σχολές, σχολεία, ωδεία και πάσης φύσεως καλλιτεχνικά και μη εκπαιδευτικά ιδρύματα να επιδείξουν αλληλεγγύη στις καταλήψεις.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλλονται είναι:

– Η παροχή σίτισης, στέγασης, δωρεάν συγγραμμάτων, κρατικών υποτροφιών και φοιτητικών επιδομάτων στο σπουδαστικό σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ σχολών
– Η ίδρυση Δημόσιας Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών με παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα

– Η  περαιτέρω στελέχωση της Δημόσιας Σχολής Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών Ναυπλίου με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό, την ορατότητα και την αναγνώρισή του ως ανωτάτη καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Η διαδήλωση στην πλατεία Φιλελλήνων, στο σύνδεσμο: https://protagonistes.tv/poreia-diamartyrias-foititon-tis-scholis-kalon-technon-sto-nafplio/