Υπόδειγμα τρόπου σκέψης ενός σύγχρονου Αυτοδιοικητικού

121

Με την δημόσια επισήμανση των θετικών επιπτώσεων που μπορούν να προκύψουν εκ των αποτελεσμάτων της πρόσφατης απογραφής πληθυσμού στην Ελλάδα, ο Τάσος Λάμπρου αποδεικνύει την ικανότητά του να αξιοποιεί κάθε χρήσιμο στοιχείο υπέρ του Δήμου Ερμιόνης και των Δημοτών που υπηρετεί ενεργά μέσα από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι ο μόνος αιρετός, στην Αργολίδα, που διέβλεψε την ευκαιρία αξιοποίησης χρηματοδοτήσεων και άλλων πρωτοβουλιών, χάρις στο γεγονός ότι η Ερμιονίδα εμφάνισε αύξηση του πληθυσμού της, κατ’ αντίθεση με άλλους δήμους της Αργολίδας και της Πελοποννήσου.

«Χρειάζεται είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεγάλων αλλαγών που να σχετίζονται με τις δημοτικές και δημόσιες υποδομές» επισημαίνει ο επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ και τονίζει «για να διεκδικήσουμε με δυναμικότητα και αποφασιστικότητα τους απαραίτητους πόρους υλοποίησης των αναγκαίων υποδομών που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των μόνιμων κατοίκων, των παραθεριστών, των επισκεπτών και των τουριστών που τριπλασιάζουν τον πληθυσμό του δήμου κατά την καλοκαιρινή περίοδο».
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες
Αφήσαμε πίσω τις Άγιες ημέρες, ανταλλάξαμε ωραίες και καλές ευχές και σιγά σιγά μπήκαμε για τα καλά στις επαγγελματικές, κοινωνικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις.
Τις τελευταίες ημέρες ανοίγονται αρκετά θέματα που θα απασχολήσουν τον δημόσιο διάλογο στην τοπική μας κοινωνία.
Η σημερινή μου παρέμβαση σχετίζεται με τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού, που έδειξε ότι ο Δήμος Ερμιονίδας έχει αυξητική τάση. Είναι από τούς Δήμους που δεν είχε αριθμητικές απώλειες και όλα τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για μια μεγαλύτερη δυνατή αύξηση του πληθυσμού, η οποία οφείλεται στις μεγάλες Ιδιωτικές επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην Ερμιονίδα. Άρα έχουμε άφιξη στον τόπο μας, τον τόπο των Ελλήνων και αλλοδαπών που επιθυμούν να εργαστούν στις παραγωγικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται και στους τρεις παραγωγικούς τομείς της τοπική μας οικονομίας.
Με την απογραφή του πληθυσμού 2021, ο Δήμος Ερμιονίδας έχει 13.600 μόνιμους κατοίκους και αυτό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να διεκδικήσουμε με δυναμικότητα αλλά και αποφασιστικότητα τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση των απαραίτητων αλλά και αναγκαίων υποδομών που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τόσο των μόνιμων κατοίκων αλλά και των παραθεριστών, των επισκεπτών, των τουριστών που τριπλασιάζουν τον πληθυσμό κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Τα ψέματα τελείωσαν για όλους, αυτό που χρειάζεται είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεγάλων αλλαγών που σχετίζονται με τίς δημοτικές και δημόσιες υποδομές. Χωρίς την έναρξη και ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής δεν μπορούμε να μιλάμε για συνέχιση της αναπτυξιακής διαδικασίας.
Το έργο τής ολοκλήρωσης του έργου της Αποχέτευσης στο Κρανίδι – Πόρτο Χέλι, αποτελεί το μέγα ζητούμενο για την επόμενη χρονική περίοδο. Το θέμα της επάρκειας ποιοτικού νερού και ευρύτερα η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι το κρισιμότερο θέμα που μας απασχολεί όλους και σχετίζεται με την ίδια την ζωή μας. Είναι θέμα επιβίωσης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Ακολουθούν επίσης οι υποδομές που απαιτούνται στο δημοτικό οδικό δίκτυο αλλά και οι υποδομές που χρειάζονται στο τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής πολιτικής και στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας.
Η αύξηση του πληθυσμού δείχνει ότι το φυσικό περιβάλλον, οι κλιματολογικές συνθήκες, οι φυσικές ομορφιές η παραγωγική μας φυσιογνωμία, η θέση μας στο χάρτη της Αργολίδας και του Αργοσαρωνικού ήταν και είναι τα πιο σημαντικά μας πλεονεκτήματα, για να υπάρχει αυτή η αναπτυξιακή στρατηγική στον όμορφο τόπο μας, που όμως αυτό δεν συνοδεύτηκε με τίς απαραίτητες και αναγκαίες υποδομές.
Χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες, έγιναν σοβαρά λάθη και πολλές φορές δεν αξιοποιήθηκαν, όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία -προγράμματα για να γίνουν έγκαιρα και έγκυρα όλες οι ζητούμενες υποδομές.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απαιτείται Αιρετοί και Δημότες, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική χρονιά, προσκαλώ σε δημόσιο διάλογο να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για τα κρίσιμα θέματα του τόπου μας
. Είναι καλό και θεμιτό, σε αυτό το δημοκρατικό και δημόσιο διάλογο να μην λείψει κανένας. Χρειάζονται όλοι, δηλαδή και οι βουλευτές, τα στελέχη των κομμάτων, τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων και των συλλόγων καθώς και oι ενεργοί πολίτες .
Θεμιτές και αποδεκτές οι φιλοδοξίες των πολιτικών και των αιρετών, αλλά το σημαντικότερο είναι οι ιδέες, οι πολιτικές απόψεις αλλά και η αποφασιστικότητα στην επίλυση των προβλημάτων. Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα πάρω όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για να έρθουν στο προσκήνιο, όλα τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με δημοτικές και δημόσιες υποδομές που χρειάζονται να υλοποιηθούν στην Ερμιονίδα.
Για να είμαστε χρήσιμοι στην τοπική μας κοινωνία, δεν πρέπει να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να είμαστε μόνο διαχειριστές μιας τοπικής εξουσίας, αλλά να υπηρετούμε τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που θα αλλάξουν ριζικά την ποιότητα της ζωής μας.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.»