Ο Δημήτρης Καμπόσος στην Σύνοδο του Δικτύου B40 των Βαλκανικών Πόλεων

87
B40 Balkan Cities Network cities summit, Athens, Greece

Σε εξέλιξη βρίσκονται, από χθες Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην Αθήνα, οι εργασίες της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (B40) στις οποίες συμμετέχει και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος. Οι εργασίες, που διεξάγονται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα διαρκέσουν μέχρι και αύριο, Τρίτη 24η Ιανουαρίου.

Την πρώτη ημέρα της συνόδου των Δημάρχων του Β40, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών μαζί με τον νέο Πρόεδρο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων και Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη αλλά και όλους τους Δημάρχους ξεναγήθηκαν στον Νέο Μουσείο της Ακρόπολης σε μια ξενάγηση με υψηλό συμβολισμό.

Σήμερα Δευτέρα ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος θα απευθύνει ομιλία προς τους συνέδρους αναφερόμενος στις σημαντικές πρωτοβουλίες που μπορούν από κοινού να αναπτύξουν οι δήμοι της Βαλκανικής, προκειμένου να δώσουν λύσεις σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία, την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία, τον πολιτισμό, αλλά ακόμη και τις διεθνείς σχέσεις.

Στη Σύνοδο θα μιλήσουν επίσης ο δήμαρχος Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα, πρόεδρος του Δικτύου Eurocities και οι δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης, των Τιράνων, της Σόφιας, του Βελιγραδίου, του Σεράγεβου, του Κότορ, του Αυλώνα κ.ά.

Ομιλία θα απευθύνει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Βάσκο Άλβες Κορντέιρο, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, Βλαντιμίρ Πρέμπιλιτς.

Στο Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων Β40 (Balkan Cities Network B40) μετέχουν 66 δήμαρχοι πόλεων από 10 χώρες των Βαλκανίων. Στόχος του Δικτύου B40 είναι να αναδείξει την σπουδαιότητα των συνεργασιών των τοπικών αρχών στα Βαλκάνια για την επίλυση ζητημάτων σε διεθνές επίπεδο.