Γιώργος Τσούρνος: Γιατί σιωπούν οι βουλευτές με όσα συμβαίνουν στο Ναύπλιο;

153

Ο π. Δήμαρχος Ναυπλίου Γιώργος Τσούρνος, με δηλώσεις του “βάζει στο κάδρο” τους βουλευτές Αργολίδας και ιδιαιτέρως τον Γιάννη Ανδριανό, αναφερόμενος στην σιωπή και την ανοχή που επιδεικνύουν στη τακτική της δημοτικής αρχής να προτιμά τις αναθέσεις έργων, προμηθειών και μελετών, αντί για την διεξαγωγή φανερών δημοπρασιών που αποφέρουν σημαντική εξοικονόμηση δημοτικού χρήματος.

Η δήλωση του π. Δημάρχου, ο οποίος έχει ήδη κληθεί και έχει καταθέσει ως μάρτυς στην υπό εξέλιξη έρευνα της δικαιοσύνης, δημοσιεύεται κατωτέρω:

“Έχει πλέον αποδειχθεί ότι ο Δήμος Ναυπλίου και τα νομικά του πρόσωπα ανέθεσαν χωρίς δημοπρασία σε εργολάβους έργα αξίας 6.500.000 ευρώ, μόνο για το έτος 2021.

Αναπροσαρμόστε το ποσόν αυτό για το ύψος του κρατικού προϋπολογισμού. Δηλαδή την κυβέρνηση, με τη μέθοδο των απ’ ευθείας αναθέσεων να ανέθετε έργα ανάλογου ποσού. Αναλογιστείτε αν θα μπορούσε να διατηρηθεί στην εξουσία έστω και μία εβδομάδα.

Παραλείπω τα σχετικά με τις πλαστογραφίες σε γηροκομείο και εργάτες, το λιμάνι και τόσα άλλα για τα οποία ασχολείται και η Εισαγγελία. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν υπάρχει (ένοχη;) σιωπή από πλευράς βουλευτών.

Και για μεν το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατανοητή η σιωπή, για το βουλευτή της ΝΔ, όμως, είναι ακατανόητη….

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Για το θέμα αυτό αξίζει να επανέλθουμε”.