Η Περιφέρεια διεκδικεί ρόλο στη διοίκηση των Νοσοκομείων. Τα χρηματοδοτεί με περισσότερα από 11.000.000 ευρώ

22
Παναγιώτης Νίκας

Ένα εξαιρετικό άρθρο δημοσιεύει η ιστοσελίδα argolikianaptiksi.gr σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις που κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να ενισχύσει τις δομές Υγείας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του χώρου ευθύνης της.

Το χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι, αν και η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας) χρηματοδότησε -μέχρι σήμερα- με περισσότερα από 1.000.000 ευρώ τις υποδομές και με περίπου 10.000.0000 τη μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού, η κυβέρνηση της αρνείται το δικαίωμα συμμετοχής δι’ εκπροσώπου της στα διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων.

Το άρθρο που περιλαμβάνει αναλυτικούς πίνακες χρηματοδοτήσεων, αποτελεί προδημοσίευση της έντυπης έκδοσης που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 13η Οκτωβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Σε ρόλο θεατή στον χώρο της υγείας, περιορίζει η Κυβέρνηση την Περιφέρεια που καθημερινά αντιμετωπίζει δυσεπίλυτα προβλήματα αν και δεν είναι λίγες οι στιγμές που έδωσε παρόν δαπανώντας χρήματα που ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ για να κλείσει «τρύπες» του συστήματος.
Η έκκληση του Παναγιώτη Νίκα να συμμετέχει η Περιφέρεια στις διοικήσεις των Νοσοκομείων έπεσε στο κενό και ας χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση με επικουρικό προσωπικό των δομών υγείας. Η Κυβέρνηση σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την δημόσια υγεία αντί να χρησιμοποιήσει τις Περιφέρειας σαν υποστηρικτικό εργαλείο στην μάχη για την δημόσια υγεία, τις μετέτρεψε σε γραφείο παραπόνων των πολιτών και υποβάθμισε τις δυνατότητες προσφοράς της. Όλα αυτά μάλιστα που στην Πελοπόννησο όπως και στις υπόλοιπες Περιφέρειες, οι Περιφερειακές αρχές είναι φίλα προσκείμενες στην Κυβέρνηση. Από την μια μεριά λοιπόν η Περιφέρεια Πελοποννήσου παίζει τον ρόλο του αιμοδότη σε έκτακτα περιστατικά όπου απαιτείται άμεση στήριξη και από την άλλη η Κυβέρνηση την περιορίζει σε ρόλο θεατή. Για να γίνει κατανοητή αφενός μεν η προσφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Παναγιώτη Νίκα στον χώρο της υγείας, αφετέρου δε η αναγκαιότητα για τη  συμμετοχή της, δημοσιεύουμε τους πίνακες με τις δαπάνες της Περιφέρειας τον καιρό της πανδημίας ανά Περιφερειακή ενότητα».

ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΔΩ