Η Τουριστική Σχολή στο Άργος αναβαθμίζεται σε  Δημόσιο ΙΕΚ Τουρισμού. Η Ζαχαράκη κράτησε το λόγο της προς τον Καμπόσο

87

Υπογράφηκε με πρωτοβουλία της υφυπουργού Τουρισμού (αρμόδιας για Θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού), Σοφίας Ζαχαράκη, η κοινή υπουργική απόφαση για τη μετατροπή των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) αρμοδιότητας υπουργείου Τουρισμού, σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού του ν. 4763/2020.
Με την απόφαση αυτή επανιδρύονται 8 δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού σε περιφερειακό επίπεδο και ενισχύεται ο υπερτοπικός χαρακτήρας των σχολών. Μεταξύ των αναβαθμιζόμενων σχολών περιλαμβάνεται και η Σχολή του Άργους που θα ονομάζεται πλέον ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου (με έδρα το Άργος) και οι απόφοιτοί της θα έχουν όλα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα επαγγελματικά δικαιώματα.
Οι ειδικότητες που δύνανται να παρέχονται στο ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου είναι:
-Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας
-Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού
-Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)
-Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής
-Στέλεχος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων (πειραματική)
-Στέλεχος Επιχειρήσεων Φιλοξενίας με εξειδίκευση στον τομέα Διοίκησης Δωματίων (πειραματική).

Με απόφαση της υφυπουργού Τουρισμού, για πρώτη φορά φέτος, θα λειτουργήσουν δύο νέες πειραματικές ειδικότητες:

α) «Στέλεχος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων» και

β) «Στέλεχος Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, με εξειδίκευση στον τομέα Διοίκησης Δωματίων» στο ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας.

Η ειδικότητα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (ΤΤΜΕΦ)» μετονομάζεται πλέον σε «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας (ΣΜΦ)».

Οι συγκεκριμένες ειδικότητες που θα προσφέρονται από κάθε ΙΕΚ Τουρισμού, θα καθορίζονται ετησίως βάσει της διαδικασίας του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, καθώς και της προκήρυξης που εκδίδεται ετησίως από το υπουργείο Τουρισμού.

Η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: «Πιστοί στη δέσμευσή μας, θέτουμε στις ράγες ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα για εμάς, για την προσέλκυση ολοένα και περισσότερων νέων που θέλουν να απασχοληθούν στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού.

…Ο τουρισμός στηρίζει ουσιαστικά την εθνική οικονομία της χώρας μας. Γίνεται έτσι αντιληπτό ότι η περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής εκπαίδευσης θα οδηγήσει σταδιακά στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και θα δημιουργήσει συγκριτικά πλεονεκτήματα για τη χώρα μας».