Συναυλία με την Χορωδία της ΕΡΤ στο Άργος

57

Συναυλία, με τη Χορωδία της ΕΡΤ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στις 8.30 μ.μ., στο Άργος, στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος».

Την διοργανώνει η “Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου” του Δήμου Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με την ΚΕΔΑΜ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Τη Χορωδία θα διευθύνει ο μαέστρος και συνθέτης Νίκος Χριστοδούλου. Στο πιάνο συνοδεύει ο Θάνος Μαργέτης. Συμπράττει ο νέος, βραβευμένος βιολιστής, Ευάγγελος Ρεβίθης, που σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο Άργους.

Στην πρωτότυπη αυτή Συναυλία , με τίτλο “Μορφές από τη Σμύρνη” κεντρικό θέμα είναι η Σμύρνη και μεγάλες μορφές δημιουργών από αυτή: ο Μανόλης Καλομοίρης, γενάρχης της ελληνικής μουσικής, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης (γνωστός και ως Κώστας Γιαννίδης), ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, συνθέτης και λόγιος με διεθνή και πατριωτική δράση στις αρχές του 19ου αιώνα, καθώς και ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η Χορωδία της ΕΡΤ είναι ένα από τα κορυφαία ελληνικά μουσικά σύνολα. Ιδρύθηκε το 1977 από τον Μάνο Χατζιδάκι, διευθυντή τότε του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ.

Διευθυντής και οργανωτής της Χορωδίας της ΕΡΤ ήταν ο διακεκριμένος μαέστρος και βαρύτονος Αντώνης Κοντογεωργίου. 

Έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. ‘Εχει επίσης κάνει πολλές ηχογραφήσεις, ιδιαίτερα ελληνικών έργων και έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς έλληνες και ξένους μαέστρους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η αίθουσα Θα ανοίξει για το κοινό τις 8 μ.μ.