Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ….

89

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Εδώ και πολύ καιρό μνημονεύουμε και ασχολούμαστε και μελετάμε αυτό το ουράνιο φαινόμενο το οποίο είναι πάρα πολύ σπάνιο και το οποίο συνέβη τέλος Ιουλίου και πρώτες μέρες του Αυγούστου μία ιστορική σύνοδο τριών ουρανίων σωμάτων του Άρη, του Ουρανού και του Βόρειου δεσμού στον αστερισμό του Ταύρου.

Στις 22 του περασμένου Μαρτίου έγινε αυτό το περίφημο τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Ουρανό που μας έβαζε στο κλίμα της ιστορικής συνόδου Άρη Ουρανού και βορείου δεσμού που ήδη έχει συμβεί αλλά που η ενέργεια της θα κρατήσει αρκετό καιρό και ‘ίσως να προδιαγράψει το μέλλον μας για τα επόμενα έτη. Μία σύνοδος Ουρανού και βορείου δεσμού συμβαίνει κάθε 15 χρόνια αλλά με τη συμμετοχή του Άρη τα φαινόμενο είναι πολύ πιο σπάνιο. Τελευταία φορά που συνέβη ήταν το 1855 .Επίσης στις 12 Απριλίου έγινε άλλη μία ιστορική Σύνοδος του Δία με τον Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων και είναι όντως ιστορική, διότι αυτοί οι δυο πλανήτες συναντώνται κάθε 166 χρόνια.

Η προηγούμενη φορά που συνέβη μια όμοια σύνοδος ήταν στις 17 Μαρτίου του 1856. Τι είχε συμβεί τότε;;;; Στις 30 Μαρτίου του 1856 υπογράφηκε στο Παρίσι μεταξύ Ρωσίας, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Πεδεμοντίου και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η Συνθήκη με την οποίαν τερματίστηκε ο Κριμαϊκός πόλεμος. Η Ιστορία κάνει κύκλους. Ξαναρχίζει από εκεί που τελείωσε την προηγούμενη φορά.  

Άρης, ο Θεός του πολέμου για τους αρχαίους Έλληνες, γιός του Δία και της Ήρας, ο αιώνιος εραστής της Αφροδίτης. Είναι αρσενικός πλανήτης, νυχτερινός, ζεστός και ξηρός, χολερικός και πύρινος, ο δεύτερος δυσμενής, δημιουργός προστριβών, αγώνων και ερίδων.

Το 324 π.χ.χ. έγινε μία παρόμοια σύνοδος αλλά τότε έγινε και με τη συμμετοχή του Πλούτωνα. Όπως γνωρίζουμε από την ιστορία σχετικά με τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν τότε που ο Μέγας Αλέξανδρος μετά από την εκστρατεία του στην Ινδία έκανε το μεγάλο ξεκαθάρισμα ανάμεσα στους σατράπες των επαρχιών αντικαθιστώντας πολλούς από αυτούς με άλλους και καταργώντας αρκετούς διότι έκρινε ότι ήταν ανίκανοι και διεφθαρμένοι. Δυστυχώς δεν έχουμε πλέον Μέγα Αλέξανδρο για να κάνει αυτό το ξεκαθάρισμα το οποίο είναι απαραίτητο τόσο πολύ, όσο απαραίτητο ήταν και τότε. 

Ο Ταύρος σχετίζεται με τη γη και εφόσον μιλάμε για ξαφνικά γεγονότα και μάλιστα με τη συμμετοχή του Άρη μπορούμε να υποθέσουμε ότι στο επόμενο διάστημα θα συμβούν γεωλογικές μεταβολές με τρόπο ‘όχι ήπιο. Το μυαλό μας πηγαίνει σε σεισμούς και ηφαίστεια. Άρης και ο Ουρανός μαζί σημαίνει εξεγέρσεις αντιδράσεις και βίαιες καταστάσεις, πιθανότατα για θέματα που σχετίζονται με τη γη ή με τα οικονομικά των διαφόρων χωρών. ‘Έχουμε κάθε λόγο να το πιστεύουμε αυτό διότι αυτή η περίφημη και σπάνια συζυγία συνέβη στον 2ο οίκο που σχετίζεται με τα οικονομικά.

Ο Άρης σχετίζεται με το μέταλλο και τη φωτιά και μαζί με τον Ουρανό μιλούν για δυστυχήματα και ατυχήματα μιλούν για πόλεμο μιλούν για επαναστάσεις μιλούν για καταστροφές. 

Όλα αυτά εμείς θα τα ξεχάσουμε προσωρινά και θα περάσουμε ένα ξένοιαστο καλοκαίρι γιατί μόνο έτσι θα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και θα έχουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που θα είναι μπροστά μας.