Η Σιωπή, το Μαρτύριο  και οι Μάρτυρες της Γενοκτονίας του Κομμουνισμού και του Ισλαμισμού

411
ΠΕΤΡΟΣ ΜΙΝΩΠΕΤΡΟΣ

Γράφει ο π. Πέτρος Μινώπετρος

«Από το 1917 μέχρι το 1959 ο Κομμουνισμός κόστισε στη Σοβιετική Ένωση 110 εκατομμύρια ζωές»… Αλεξάντρ Σολζενίτσιν

Η σιωπή (Silence) είναι έγχρωμη δραματική ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε αμερικανικής παραγωγής 2016, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε. 

Είναι αφιερωμένη στην Μνήμη εκατοντάδων εκατομμυρίων θυμάτων του Κομμουνισμού και του Ισλαμισμού.

Άρχισε να προβάλλεται το 2016. Μια ταινία που ο Μάρτιν Σκορσέζε τη δούλευε σχεδόν 25-30 χρόνια.

Είναι μια ομολογία πίστεως του Σκορσέζε –αυτό είναι καθαρό–, ότι παίρνει θέση σε μία στιγμή που ο Χριστιανισμός είναι η υπ’ αριθμόν ένα θρησκεία υπό διωγμό στον κόσμο, ότι υπάρχει το θέμα του Ισλαμικού φονταμενταλισμού και της τρομοκρατίας. Οι Χριστιανοί διώκονται στη Τουρκία, στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Ασία, στην Ισλαμική Ασία, στην  Ισλαμική Αφρική και στην Ισλαμική Ευρώπη.

Στην  Γαλλία έχουμε σφαγές Ιερέων κατά τη στιγμή της Θείας Λειτουργίας, Ανατινάζονται, καίγονται, βανδαλίζονται και βεβηλώνονται Χριστιανικοί Ναοί  στη Δυτική Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Ο νεομάρτυρας πατήρ Γεώργιος Σκρέκας σταυρώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 27 Μαρτίου 1947. Εκτός από τον πατέρα Γεώργιο Σκρέκα, είχαμε και άλλες σταυρώσεις Ιερέων, την περίοδο του Εμφυλίου, ως το 1949. Κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου του, οι Κομμουνίστριες αντάρτισσες, είπαν στον πατέρα Γεώργιο: «γιατί δεν προσεύχεσαι στον Χριστό να έρθει να σε σώσει;» και οι Κομμουνιστές αντάρτες, είπαν στον νεομάρτυρα Ιερέα: «εσύ που πιστεύεις στον Χριστό, θα σε σταυρώσουμε σαν εκείνον την ίδια μέρα»

Διαβάστε περισσότερα στο :  https://www.thepresident.gr/