(α)Συνέπεια λόγων και πράξεων από το ΣΥΡΙΖΑ

123

Είναι φοβερό πόσο λαϊκιστικός-ασόβαρος και ασυνεπής, μπορεί να γίνει ο λόγος ενός κόμματος που είχε την εξουσία στα χέρια του, για σχεδόν 5 χρόνια. Ο λόγος φυσικά για το ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το «λάβαρο της επανάστασης», όταν ήρθε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά την «άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού»,  βάζοντας ως βασικό όρο για τη θετική ψήφο του, τη μη ενσωμάτωση της ψήφου των αποδήμων στα ελληνικά εκλογικά αποτελέσματα και τη δημιουργία τεσσάρων νέων περιφερειών – Ευρώπης, Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, Χωρών Ωκεανίας-Άπω Ανατολής και Υπολοίπων Χωρών – κάτι που αποτελούσε «κόκκινη γραμμή» για τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και την κυβέρνηση.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 και έτσι δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη συνταγματική πρόβλεψη για την υπερψήφισή του από τα 2/3 της Ολομέλειας της Βουλής, δηλαδή από 200 βουλευτές.

Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 190 βουλευτές, έναντι 23 κατά, σε σύνολο 213.

Το ίδιο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν αγάπησε ξαφνικά τους ομογενείς και αποφάσισε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει και μπορούν να ψηφίσουν όλοι στις εσωκομματικές εκλογές του.

Με αυτή την προχειρότητα κυβέρνησε και γι αυτό κλαίμε τώρα τη Μακεδονία μας (ευτυχώς έχουν γνώση ακόμα οι φύλακες και φυλούν «σκοπιά») και με αυτή τη προχειρότητα θέλει να κυβερνήσει ή να συν-κυβερνήσει ξανά;

Τα συμπεράσματα δικά σας….

Χ.Β.Μ.