Εξαφάνισαν την Ανάσταση του Θεανθρώπου από τις ευχετήριες κάρτες που ανταλλάσσουμε ηλεκτρονικά

650
Χριστός Ανέστη!

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Σας προτείνω να κάνετε μια αναζήτηση στις εικόνες της GOOGLE ψάχνοντας «Ευχές για την Ανάσταση» ή «Κάρτες για την Ανάσταση».

Θα δείτε μπροστά σας δεκάδες συνθέσεις με κόκκινα αυγά, με κεριά αναμμένα, με καρδούλες και ότι άλλο φανταστείτε. Δεν θα δείτε όμως σχεδόν καμία σύνθεση με την εικόνα του Θεανθρώπου να ανασταίνεται.

Αυτό, πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε. Κυριαρχούσε η εικόνα της Ανάστασης του Κυρίου.

Τυχαίο; Δεν νομίζω. Πρόκειται για επιλογή των προγραμματιστών της  GOOGLE στην προσπάθεια να περιθωριοποιηθεί η Χριστιανική θρησκεία προς όφελος άλλων θρησκειών ή μια άθρησκης κοινωνίας ή ίσως κάτι άλλο; Δεν είμαι εις θέση να απαντήσω.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Σίγουρα όμως, μπορώ να πω με θλίψη ότι «αυτή την παρατήρηση δεν την έκανε η σημερινή ηγεσία της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας». Αυτή η ηγεσία που βγάζει τον σταυρό από πάνω της προκειμένου να επισκεφθεί παράνομους και αλλόθρησκους μετανάστες, παρουσία τηλεοπτικών καμερών. «Δεν είδα να γίνεται αντικείμενο παρέμβασης του πολυγραφότατου Μητροπολίτη Αργολίδας ούτε των πολιτικών εκπροσώπων του λαού». Εκπροσώπων που ορκίζονται πίστη στο Σύνταγμα. Σύνταγμα που ναι μεν σέβεται την ανεξιθρησκία των πολιτών, αναφέρει όμως ότι η Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία είναι η επίσημη θρησκεία του Ελλαδικού κράτους.

Δεν είδα καμία διάθεση αντίστασης εκ μέρους Θεσμών και Προσωπικοτήτων. Προσχώρησαν όλοι στο δόγμα του «δεν βαριέσαι». Και βεβαίως οι μακετίστες και οι γραφίστες στο δόγμα του «σιγά μην κάτσω να σκάσω».

Ε, λοιπόν ΟΧΙ! Εις πείσμα των αδιαφορούντων δεσποτάδων και πολιτικών εγώ τουλάχιστον, δεν θα υποταχθώ στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης και των ανθρώπων της. Ακολουθώντας αυτά που μου έμαθαν οι γονείς μου και αυτά που προβλέπει το Δόγμα των αγωνιστών του 1821 και των στρατιωτών που πολέμησαν για να φτιαχτεί ένα κράτος -Μήτρα Ελεύθερων Ελλήνων, έφτιαξα την δική μου κάρτα ευχών. Μια κάρτα που δεν ξεχνά τη ρήση του Κολοκοτρώνη «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία».

Με αυτή την κάρτα σας εύχομαι «Καλή Ανάσταση» με την ελπίδα κάποιοι να μου απαντήσουν «Καλή Επανάσταση»!

Γιατί τα χρειαζόμαστε και τα δύο. Επανάσταση ψυχών και Ανάσταση του Ελληνισμού.