Διώχνουν ασθενείς και δεν τους χειρουργούν, λόγω ελλείψεων σε υλικά, στο νοσοκομείο Άργους

328
π. Ελευθέριος Μίχος

Η γυναίκα, ηλικίας 85 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άργους με κάταγμα ισχίου και φοβερούς πόνους, αναζητώντας την περίθαλψη  για την οποία πλήρωνε ΙΚΑ επί 35 χρόνια. Η απάντηση ήταν πως «δεν μπορούν να την χειρουργήσουν διότι δεν υπάρχουν χρήματα στο νοσοκομείο για αγορά των αναγκαίων υλικών για το χειρουργείο».

«Μας είπαν να την πάρουμε στο σπίτι και μετά από 21 μέρες θα αποκατασταθεί το κάταγμα» μας είπε ο γιός της.

Το χειρότερο όλων, όμως, ήταν πως μετά από παρέμβαση του Υπουργού Υγείας πήραν πίσω την άρνηση και είπαν στο γιο της 85χρονης ότι «τελικά, την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί το χειρουργείο που θα υπάρχουν τα χρήματα».

Αγανακτισμένος ο γιός της 85χρονης δήλωσε:

“Ντροπή και αίσχος για το Νοσοκομείο του Άργους. Εισήχθη η μητέρα μου ηλικίας 85 ετών με κάταγμα ισχύος και η απάντηση είναι ότι δεν μπορούν να την χειρουργήσουν διότι δεν υπάρχουν χρήματα στο νοσοκομείο για αγορά υλικών του χειρουργείου.

Μας είπαν να την πάρουμε στο σπίτι και μετά από 21 μέρες θα αποκατασταθεί το κάταγμα .

Μετά από πολλά παράπονα μας απαντούν ότι την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί το χειρουργείο που θα υπάρχουν τα χρήματα. 

Αν είναι δυνατόν να μας λένε να την πάρουμε σπίτι μας. Αν είναι δυνατόν να λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου για αυτού του είδους περιστατικά; Εισαγγελέας υπάρχει; Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που μπορεί να δώσει απαντήσεις;”

Αξίζει να αναφέρουμε πως, το σύστημα υγείας επεφύλαξε αυτή την αισχρή συμπεριφορά στην μητέρα που έφερε στον κόσμο έναν σύγχρονο ήρωα της κοινωνίας. Τον άνθρωπο που επί 12 χρόνια, αγωνίζεται και καταφέρνει (πλαισιωμένος από μια ομάδα εθελοντών που τους έχει εμπνεύσει) να ταΐζει 200 πάμφτωχους Ναυπλιώτες, χωρίς να επιβαρύνει την πολιτεία ούτε με ένα ευρώ. Τον Ιερέα Ελευθέριο Μίχο.