ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ- Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ

102

Γράφει η Θέκλα Μεταξά…Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Ο χειμώνας έκανε μια θριαμβευτική είσοδο στην ζωή μας, τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου, καλύπτοντας την χώρα με χιόνια. Ο Φεβρουάριος είναι προ των πυλών, το ίδιο και η νέα Σελήνη του χιονιού, στην 1η Φεβρουαρίου.

Ο Φεβρουάριος, ο κουτσός μήνας με τις 28 ημέρες, είναι ο κατ’ εξοχήν χειμωνιάτικος μήνας, κι ας λένε πως «μυρίζει καλοκαίρι». Είναι ο Ανθεστηριών των προγόνων μας, με τις σπουδαίες γιορτές, τα Ανθεστήρια, που έγιναν αργότερα «απόκριες» ή «καρναβάλι», αλλά γι’ αυτές τις σημαντικές εορτές, θα μιλήσουμε μιαν άλλη φορά. Προς το παρόν, μας απασχολεί η Νέα Σελήνη.

Ώρα 07.45 π.μ. η Σελήνη θα βρίσκεται σε συζυγία με τον Ήλιο, στον 12ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Αυτό που παρατηρούμε είναι πως όλοι οι πλανήτες μετακινούνται στην ανατολική πλευρά του ωροσκοπίου, πράγμα που δείχνει πως ότι είναι να γίνει στο κοντινό μέλλον, επισπεύδεται, είτε είναι για καλό, είτε για κακό.

Υπάρχει ένα περίεργο νεφέλωμα πλανητών στον 11ο και κυρίως στον 12ο οίκο. Άρης, Αφροδίτη, Ερμής, Πλούτων, Σελήνη και Ήλιος, μαζί και ο Κρόνος, όλοι θα βρίσκονται στον Αιγόκερο και στον Υδροχόο. Ο 11ος οίκος αφορά τους φίλους, τους συλλόγους, τις ελπίδες, την εμπιστοσύνη, την αφοσίωση ή την προδοσία των φίλων, αλλά και τα οικονομικά θέματα των εξουσιαστών, τους στρατούς, και τους ευγενείς (υπάρχουν;;). 

Ο 12ος οίκος αναφέρεται στους κρυφούς εχθρούς, στους μάγους, στα κοπάδια των μεγαλόσωμων ζώων, και είναι γεμάτος θλίψη, δοκιμασίες, φυλακίσεις, συμφορές, ακυρώσεις. Σχετικά με τους ανθρώπους, εκεί θα βρούμε όλους τους κακεντρεχείς, τους καταδότες, και όσους ύπουλα καταφέρονται κατά των γειτόνων – εξ άλλου οι αρχαίοι ονόμαζαν αυτόν τον οίκο «ΚΑΤΑΦΟΡΑ».

Νέα Σελήνη στην 12η μοίρα του Υδροχόου. Το κρύο και τα χιόνια επιμένουν. Αν και ο κόσμος θα συνεχίσει να αναζητά μια ανατροπή της παρούσας κατάστασης, πράγμα που συνδέεται με τον Υδροχόο, μάλλον κάτι τέτοιο φαίνεται σχεδόν αδύνατο, τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου. Η παρουσία του δυνατού Δία στον 1ο οίκο, φανερώνει όχι μόνο την επέκταση και την αύξηση σε ότι συμβαίνει, αλλά και την απαίτηση για απόδοση δικαιοσύνης σε κάθε τομέα. Όμως η παρουσία του Κρόνου κοντά στην Νέα Σελήνη και τον Ήλιο, αναφέρεται σε συνέχιση των περιορισμών. Το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό, συνεχίζει να αναφέρεται στις προσπάθειες για αποτίναξη του «ζυγού», αλλά και στους περιορισμούς και ανατροπές από πλευράς των κρατούντων. Βλέπετε, ακόμα ισχύει το δίκαιον του δυνατού. Εξ άλλου, να μην ξεχνάμε, πως το Κράτος και η Βία κάρφωσαν τον Προμηθέα στον βράχο.

Ο Άρης την ώρα της Νέας Σελήνης θα είναι κυβερνήτης του 9ου οίκου, πράγμα που σημαίνει πως μέχρι την Πανσέληνο της 16ης Φεβρουαρίου στον Λέοντα, θα έχουμε να ασχοληθούμε με πολύ δυσάρεστα θέματα σε σχέση με μετανάστες, εξωτερική πολιτική, και μακρινές μετακινήσεις.

Η σύνοδος Ερμή – Πλούτωνα της 11ης Φεβρουαρίου, θα φέρει στο φως κρυμμένες αλήθειες, που άλλοι υποψιάζονταν και άλλοι ήταν βέβαιοι για την ύπαρξη τους. Οι αλήθειες αυτές θα συγκλονίσουν. Αυτό είναι σίγουρο. Εκείνο που δεν είναι σίγουρο είναι το κατά πόσον ο κόσμος είναι ώριμος να δεχτεί αυτές τις αλήθειες, και να μεταβάλλει την συμπεριφορά του.