Οι Αγγλολάγνοι του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού του Ναυπλίου (ΔΟΠΠΑΤ) δεν γνωρίζουν Ελληνικά;

115

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Αυτοί που διαχειρίζονται τις πρωτοβουλίες Πολιτισμού στον Δήμο Ναυπλιέων, προφανώς είναι Αγγλολάγνοι και πιθανολογώ ότι αγνοούν την Ελληνική γλώσσα, την σημασία της προστασίας της και την αξία της προώθησής της. Εκτός και αν θεωρούν ότι στα πλαίσια της πολυπολιτισμικότητας(!), υπέρ της οποίας έχουν ταχθεί, θα πρέπει να ακολουθήσουμε την επιθυμία της Άννας Διαμαντοπούλου που θέλησε να καταστήσει τα Αγγλικά ως πρώτη γλώσσα των Ελλήνων μαθητών.

Για μια ακόμη φορά, ο ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού), δείχνει να ξεχνά ότι απευθύνεται σε Έλληνες και ως κρατικός Οργανισμός οφείλει (κατ’ ελάχιστον) να χρησιμοποιεί την Ελληνική γλώσσα.

Στην πρόσφατη αναγγελία της υπό διοργάνωση αθλητικής δράσης Τριάθλου στο Τολό, σε δύο μόλις παραγράφους, χρησιμοποιούν  διψήφιο αριθμό αγγλικών όρων (12). Ακόμη και το τοπωνύμιο Τολό, καταγράφουν στα αγγλικά. Προφανώς η έκφραση Τρίαθλον Ναυπλίου θεωρήθηκε ότι είναι για χωριάτες. Έτσι, εγώ, ο Ιθαγενής, δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει «Η αθλητική διοργάνωση περιλαμβάνει δύο sub-sports events». Ούτε βεβαίως να διαβάσω το μήνυμα της αφίσας που κυκλοφόρησαν.

Προφανώς τα ξενόδουλα, ως προς τις γλωσσικές προτιμήσεις, στελέχη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, κάνουν ότι κάνουν με την έγκριση της Προέδρου “Μrς Maria Ralli”  και την ανοχή του 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου που αμείβονται για να προάγουν τον Πολιτισμό μας.

Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την παρέμβαση του κ. Δημάρχου και την εντολή απόσυρσης της αφίσας που κυκλοφορεί ο ΔΟΠΠΑΤ που θα πρέπει να συνοδεύεται με την αναμόρφωση της ανακοίνωσης, γραμμένη σε Ελληνική γλώσσα.