Το «ΝΑΙ σε όλα» ξαναγίνεται επίκαιρο

176

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Θυμάμαι εκείνες τις τραγικές φιγούρες των Νεοδημοκρατών και ΠαΣόκων Βουλευτών που επικουρούσαν τον Ευρωπαϊκό ενδοτισμό ορθώνοντας το κορμί τους (από την θέση που κάθονται στο κοινοβούλιο) και φώναζαν, για να καταγραφεί στα πρακτικά η ψήφος τους για το δεύτερο και τρίτο μνημόνιο…, «ΝΑΙ σε όλα»!

Ήταν οι βουλευτές, και τα κόμματα που είχε ψηφίσει ο Ελληνικός Λαός για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα και την ανεξαρτησία της Ελλάδος έναντι της επιθετικής συμπεριφοράς των «Εταίρων και Συμμάχων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το ίδιο ετοιμάζονται να πράξουν και τώρα, μόλις η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη φέρει προς ψήφιση τα Εφαρμοστικά μνημόνια που νομιμοποιούν τη Συμφωνία των Πρεσπών και παραχωρούν αμετάκλητα το όνομα της Μακεδονίας.

Πολύδωρος Δάκογλου

Τους καταλαβαίνω τους 300 (παρά κάτι) των κομμάτων. Πώς να πάνε κόντρα στον Πρόεδρο του κόμματός τους που «κρατάει για τον εαυτό του το δικαίωμα να τους συμπεριλάβει ή όχι στη λίστα των υποψηφίων του κόμματος». Ακόμα περισσότερο καταλαβαίνω τους Προέδρους και κάποια μεγαλοστελέχη των κομμάτων που θα υπο-κύψουν χαμογελαστά και χειροκροτώντας σκεπτόμενοι «Ποιος είμαι εγώ που θα τα βάλω με τον Μπάϊντεν που μας απειλεί με προσωπικές κυρώσεις αν δεν ψηφίσουμε».

Όμως, εσείς βουλευτές της Αργολίδας και της Πελοποννήσου, που ο καθένας έχει και ένα καριοφίλι κάποιου προπάππου του κρεμασμένο στον τοίχο (προς επίδειξη), τι δικαιολογία θα βρείτε όταν σας κρεμάσουν στα μανταλάκια για την συνενοχή σας από κοινού με τους Τσιπρικούς βουλευτές;

Και άντε να το καταπιούμε, με την σκέψη ότι δεν έχουν όλοι το ανάστημα να αντιπαρατεθούν ή δεν έχουν όλοι τον Πατριωτισμό να αντισταθούν στα όσα τους επιβάλουν. Στην περιθωριοποίηση όμως της Πελοποννήσου από την κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Ανάκαμψης, γιατί δεν αντιδράτε; Δεν ακούτε το Νίκα που φωνάζει πως περιορίστηκαν οι πιστώσεις προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου; Δηλαδή, «κόβονται έργα» από τους νομούς όπου εκλέγεστε;

Γιατί δεν διαμαρτύρεσθε; Γιατί μιλάτε υπογείως με τους Δημάρχους και τους λέτε «Έλα να σε πάω εγώ στον τάδε υπουργό για να εγκρίνει κάποιο από τα έργα που θέλεις»;

Είναι μια άλλη πολιτική σχολή σκέψης. Αυτή που αναδεικνύει ως πρότυπο την δουλική υπακοή των βουλευτών στα προσωρινά αφεντικά των κομμάτων τους και δημιουργεί μιμητές δουλικότητας στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, ιδιαιτέρως μετά την ισχύ των Κλαυδιανών δικράνων «Πρόγραμμα Τρίτση –Εκλογικός νόμος».

Κρίμα! Άνθρωποι που τους ψήφισαν ως Πατριώτες να λειτουργούν ως συνοδοιπόροι προδοτικών ενεργειών. Άνθρωποι που τους ψήφισαν ως διεκδικητές να μετατρέπονται σε υποδείγματα ρουσφετολογικών μηχανισμών. Άνθρωποι που είχαν κάποια υπόληψη στην Κοινωνία να κάνουν πως δεν ακούν την φράση «Έλα μωρέ… βουλευτής είναι και θέλει να ξαναβγεί για να τα κονομάει».

Κρίμα!

(Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ, στις 18 Ιουνίου 2021)