ΥΠΕΡΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

110
ΣΟΥΝΙΟ.Η ΥΠΕΡΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Γράφει η Θέκλα Μεταξά…ερευνήτρια-αστρολόγος

Πρόκειται για την τελευταία υπερπανσέληνο της χρονιάς, η οποία διαθέτει διάφορους ρομαντικούς τίτλους, όπως «πανσέληνος της φράουλας», «φεγγάρι της άνθισης», «φεγγάρι της γέννησης», «φεγγάρι της ωοτοκίας», και πολλούς άλλους.

Σχετικά με την «ωοτοκία» δεν έχω καμιά αμφιβολία. Εκεί που έχω απορίες είναι ως προς το προϊόν της «γέννησης». Δεν είμαι σίγουρη πως όλος αυτός ο ρομαντισμός ταιριάζει με τα γεγονότα που μας αναγγέλλει αυτή η πανσέληνος.

24 Ιουνίου, και ώρα 09.40 μ.μ., ένα ολόγιομο φεγγάρι στολίζει τον έναστρο ουρανό. Στον αστρολογικό χάρτη εμφανίζεται στον 12ο οίκο, ενώ ταυτόχρονα κυβερνάει τον 7ο οίκο των ανοιχτών «γνωστών» εχθρών. Η Σελήνη είναι στις 03 μοίρες του Αιγόκερου, και ο Ήλιος απέναντι, στις 03 μοίρες του Καρκίνου. Οι σκληρές όψεις των πλανητών, δεσπόζουν σ’ αυτήν την πανσέληνο. Άρης από τον Λέοντα, στον 7ο οίκο και Κρόνος ανάδρομος στον Υδροχόο, στον 1ο οίκο, συγκρούονται με μανία, ενώ ταυτόχρονα, συνεχίζει την δράση της η συγκρουσιακή τετραγωνική όψη ανάμεσα σε Κρόνο και Ουρανό.

Αυτές οι σκληρές όψεις ανάμεσα σε πλανήτες που βρίσκονται στους οίκους του λαού, των ανοιχτών εχθρών και της πατρίδας, προμηνύουν συγκρούσεις σε επίπεδα πολιτικής, κοινωνίας, και περιβάλλοντος. Η Αφροδίτη που κυβερνά τον 9ο οίκο της θρησκείας, του εξωτερικού, των αλλοδαπών, αλλά και τον 4ο οίκο της πατρίδας, δέχεται σφοδρή επίθεση από τον Πλούτωνα, που έχει θρονιαστεί στον 1ο οίκο, του λαού. Ο Άρης κυβερνά τον 10ο οίκο, της εξουσίας, και η σύγκρουση του με τον Κρόνο (διάσημοι, τιτλούχοι, άτομα εξουσίας, άτομα μεγάλα σε ηλικία, άτομα με κύρος) μου δείχνει ότι μέσα στην κυβέρνηση οι συγκρούσεις είναι σφοδρότατες. Πού θα καταλήξουν αυτές οι συγκρούσεις; Αυτό είναι κάτι που σύντομα θα μάθουμε. Και θα εκπλαγούμε. Υπομονή.

Οι καλές όψεις του Δία με την Σελήνη και τον Ήλιο, φανερώνουν την στήριξη που παρέχει ο Δίας, στις συγκρουσιακές ενέργειες που προμηνύουν οι σκληρές όψεις. Πόλεμος πατήρ πάντων, αν δεν τελειώσει κάτι, δεν υπάρχει ανανέωση. Και ο τρόπος που πρέπει κάτι να τελειώσει, πολλές φορές είναι οδυνηρός και σκληρός. Πολλές φορές χρειάζεται να επιβληθεί μια ακραία κατάσταση, προκειμένου να επέλθει μια κάθαρση, και κατόπιν, το «καινούριο» που θα γεννηθεί, να είναι αγνό και καθαρό, χωρίς τη φθορά του παλιού.

Η Σελήνη στον Αιγόκερο είναι σε θέση αδυναμίας. Ο Κρόνος στον Υδροχόο είναι ανάδρομος. Αυτοί οι δυο, μας βάζουν σε σκέψεις. Ο κόσμος μοιάζει μπερδεμένος και αναποφάσιστος, μια κατάσταση που τον οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις και ανάρμοστες συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια της αγένειας, του μίσους και της εκδίκησης, όταν βρίσκεται μπροστά σε ιδέες και απόψεις που τον βάζουν στην διαδικασία της αλλαγής.

Το μικρό σε διάρκεια διάλλειμα, η μικρή ανάσα ελευθερίας που βιώνουμε αυτή τη στιγμή, και η προσωρινή διακοπή από τις απειλές και τους εκφοβισμούς, θα τελειώσει σύντομα, για να επανέλθουμε σε μια κατάσταση που δυστυχώς, οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει, μια κατάσταση στέρησης ελευθερίας και βασικών δικαιωμάτων. Όλα βαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση, όλα, εκτός εάν…. συμβεί κάτι που εδώ και πολύ καιρό διαφαίνεται καθαρά, και διακόψει απότομα τους σχεδιασμούς για στερήσεις, μεταλλαγμένους ιούς, ενέσεις, ανήθικα ξεπουλήματα, και πολλά άλλα δεινά.

Κοντά στην υπερπανσέληνο, θα βρίσκεται το αστέρι Pollis, του αστερισμού του Τοξότη. Πρόκειται για ένα τριπλό αστέρι, της φύσης του Διός και του Άρη, που δίνει επιτυχία, φιλοδοξίες, στρατιωτικές ικανότητες, βαθειά σκέψη και κυριαρχία. Πολύ καλό αστέρι, κυρίως όταν βρίσκεται κοντά στην Σελήνη-Λαό. Άλλα δυο αστέρια του Τοξότη, βρίσκονται κοντά στον ωροσκόπο, και μας εισάγουν σε μια πολεμική ατμόσφαιρα, που έχει τον αέρα και την αυτοπεποίθηση του κατακτητή.

Ανάμεσα στον Ωροσκόπο και την Πανσέληνο, συναντάμε διάφορα αστέρια του Τοξότη, αλλά και ένα αστέρι του αστερισμού της Λύρας, τον Βέγα, πολύ σημαντικό αστέρι, κοντά στον ωροσκόπο. Ο αστερισμός της Λύρας, είναι αφιερωμένος στην θεϊκή λύρα του Ορφέα, εκείνου που γνώριζε πώς να μαγεύει με την μουσική του θνητούς και αθανάτους. Γενικά, αυτό το αστέρι είναι ευνοϊκό, όμως ξέρει πώς να τιμωρεί την αδικία, και να επιβάλλει σκληρές ποινές σε περίπτωση δικαστικών υποθέσεων.

Και ανάμεσα σε όλα τα αστέρια ξεχωρίζει το Facies. Η ονομασία του προέρχεται από το Λατινικό Facere –κάνω κάτι-, και πρόκειται για ένα νεφέλωμα μπροστά στο πρόσωπο του Τοξότη. Αυτό το νεφέλωμα, όπως και όλα τα άλλα, προκαλούν κακή όραση, τύφλωση, ασθένειες, ατυχήματα και βίαιο θάνατο. Πολλές φορές τα ατυχήματα προκαλούνται από την κακή εκτίμηση και απροσεξία του θύματος.

Ξαφνικά θυμήθηκα πως αυτό το αστέρι, βρισκόταν κοντά στην Σελήνη, στον πρώτο δεκανό του Αιγόκερου, στο γενέθλιο ωροσκόπιο του Χίτλερ. Και σκέφτηκα, πώς θα μπορούσαν να συνδυαστούν το νεφέλωμα, η δικτατορία, η δίκαιη αλλά σκληρή τιμωρία, με τις σκληρές όψεις που σχηματίζονται την στιγμή που θα απολαμβάνουμε την λαμπερή υπερπανσέληνο.

Η υπερπανσέληνος του Ιουνίου έχει άρωμα πολιτικής δολοφονίας. Άρωμα δίκαιης σκληρής τιμωρίας. Άρωμα απολυταρχικής επιβολής εξουσίας. Έχει άρωμα εμφάνισης νέων ηγεσιών. Έχει άρωμα ακύρωσης όλων των κανόνων και των απαγορεύσεων που είναι προγραμματισμένες. Δίνει την εικόνα της εμφάνισης ενός «θηριοδαμαστή», που θα τιθασεύσει τις τίγρεις και τους λέοντες, και θα συνομιλήσει με τα υπόλοιπα άγρια θηρία. Οι κινήσεις θα είναι απρόοπτες, γρήγορες, το πνεύμα ακούραστο, και οι αλλαγές ανυπολόγιστες. Τουλάχιστον αυτά υποστηρίζει ο Μανίλιος, στο έργο του Astronomica.

Και ενώ η εξουσία ονειρεύεται μια νέα «κορώνα» με το αστέρι Nusakan στο μεσουράνημα, φοβάμαι ότι θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει τα σχέδια της, μόλις εμφανιστούν οι δυο μικροί όνοι (Aselli), του αστερισμού του Καρκίνου, μαζί με τον πολεμοχαρή Άρη, που όπως έλεγε ο Πλίνιος, προμηνύουν ένα βίαιο τέλος