Ξέφραγο αμπέλι και γεμάτη covid η ανοιχτή δομή στην Ηλεία. Βάσιμοι φόβοι για υγειονομική «βόμβα».

160

Αφύλακτη παρέμενε η Δομή Μυρσίνης μέχρι αργά χθες βράδυ, αφού οι περίπου 20 Λιμενικοί αποχώρησαν από το μεσημέρι και μόνο περιπολικό του ΑΤ Ανδραβίδας Κυλλήνης εμφανίζεται κατά διαστήματα στη δομή και την ευρύτερη περιοχή. (διαβάστε τι είχαμε γράψει πριν 2 ημέρες εδώ: https://akromolio.gr )

Αν υπάρχει αδυναμία φύλαξης από την Αστυνομία ή το Λιμενικό θα πρέπει τη φύλαξη να αναλάβει με έξοδα του υπουργείου Μετανάστευσης του κ. Μηταράκη, ιδιωτική εταιρεία, δεδομένου ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η αυστηρή καραντίνα.

Χθες επίσης από τη Μυρσίνη προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας τρία άτομα που ελέγχονται αν ήταν συνεργάτες των διακινητών.

Στο μέσον πολιτικών και προσωπικών συγκρούσεων, αλλά και της ανεπάρκειας διαχείρισης από τα αρμόδια Υπουργεία της Κυβέρνησης, είναι η τοπική κοινωνία της Μυρσίνης. Η τοπική κοινωνία είναι ανήσυχη από την παρουσία των λαθρομεταναστών, δεδομένου ότι υπάρχουν 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα και ουδείς γνωρίζει αν γίνει διασπορά, κάτι σχεδόν σίγουρο λόγω του ότι ήδη όλοι περιφέρονται ελευθέρα εντός και εκτός δομής.

Δηλώσεις του δήμαρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα:

Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας

«Είμαστε ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τη στάση του Υπουργείου Εσωτερικής Μετανάστευσης και του διοικητή της δομής. Δεν μπορεί ένα θέμα από το οποίο διακυβεύεται η υγεία όλου του δήμου, να μην έχει λάβει ο δήμος ενημέρωση. Με δικές μας πρωτοβουλίες και ψάξιμο μάθαμε τι συμβαίνει. Το Υπουργείο και ο διοικητής είχανε μεταξύ τους προσυνεννοηθεί και συνέχεια εντέχνως πετούν το μπαλάκι στο δήμο. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Ο Δήμος θα προασπίσει την υγεία των πολιτών και ήδη έχουμε προγραμματίσει για τη Δευτέρα rapid test. Το Υπουργείο, η Αστυνομία και ο διοικητής της δομής πρέπει να διασφαλίσουνε ότι η δομή θα βρίσκεται σε πραγματικά αυστηρή καραντίνα. Δεν μπορεί να κυκλοφορούν έξω άτομα τα οποία έρχονται σε επαφή με 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρότητα στον τομέα της ενημέρωσης του δήμου. Δεν είναι πολυκράτος το LM! Πρέπει η συνεργασία να είναι αμοιβαία γιατί ο Δήμος μας συνεισφέρει τα μέγιστα σε καθαριότητα και όχι μόνο»

Δηλώσεις του διοικητή της Δομής κ. Ναμπίλ Μοράντ:

Διοικητής δομής Ναμπίλ Μοράντ

«Τα τεστ covid είναι καθημερινά. Όλοι είναι πολύ ταλαιπωρημένοι με δερματικά προβλήματα από την πολύωρη παραμονή στο σκάφος στη θάλασσα και όλα αυτά τα αντιμετωπίζουμε. Επίσης δεν έχουν ρούχα, πετσέτες, τίποτα. Για όλες αυτές τις ανάγκες φροντίζουμε. Εγώ ενημερώθηκα στις 11 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα από το Υπουργείο Μετανάστευσης ότι έρχονται 184 πρόσφυγες και πήρα την εντολή όλο το προσωπικό της δομής να βρίσκεται στη θέση του. Τον δήμαρχο έπρεπε να τον είχε ενημερώσει το Υπουργείο και ο ΔΟΜ. Εγώ είμαι εδώ για τα τυπικά του Υπουργείου. Δεν είχα εντολή να ενημερώσω τον δήμαρχο. Εγώ πήρα εντολή να βρίσκομαι την Τρίτη του Πάσχα από τις 10 το πρωί στη δομή και δεν ήξερα τι με περιμένει».

Όπως καταλαβαίνετε ούτε αυστηρή καραντίνα ισχύει προς το παρόν ούτε κλειστή δομή υπάρχει, το αντίθετο μάλιστα. Όταν εκτοξευθούν τα νούμερα της επιδημίας να μην αρχίσουν να απορούν οι (όποιοι)αρμόδιοι και να αρχίσουν να κουνούν το δάχτυλο στους νέους ή στους κατοίκους. Είναι οι μόνοι υπεύθυνοι.

Ο εισαγγελέας πρέπει τώρα εκ του νόμου, για να μην κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος, να παρέμβει και να αναζητήσει τους υπεύθυνους για τυχών αμέλειες που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Οι κάτοικοι της Μυρσίνης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής πρέπει να γνωρίζουν τους υπεύθυνους σε κάποια (απευκταία) δύσκολη υγειονομική κατάσταση που θα περιέλθουν οι ίδιοι ή οι δικοί τους στο μέλλον.  

ΠΗΓΗ:  https://www.patrisnews.com