Ο Αλεξίσφαιρος σχολιάζει την υποχώρηση της Ορθοδοξίας, τον  Δημήτρη Καμπόσο και τις πολιτικές εφεδρείες της Νέας Δημοκρατίας

127
  1. Η Ορθοδοξία σε υποχώρηση

Η Ορθοδοξία, στην Ελλάδα, πληρώνει την έλλειψη χαρισματικότητας του προκαθήμενού της. Πληρώνει την αριστερίζουσα αντίληψη του Αρχιεπισκόπου και των εκλεκτών του Μητροπολιτών που ξεχνούν την Εθνοτική τους υπόσταση.

Αν δεν με πιστεύετε, βγείτε στο δρόμο και αντί για καλημέρα πέστε «Χριστός Ανέστη». Άντε και με το ζόρι να εισπράξετε ένα ουδέτερο «Χρόνια Πολλά».

Στην Αργολίδα, όπως και στην Ελλάδα, οι Πιστοί είναι Έλληνες. Δεν ξεχνούν πως ο Χριστιανισμός διαδόθηκε με όχημα την Ελληνική γλώσσα και στη συνέχεια, το Βυζάντιο. Θέλουν και οι ιεράρχες τους να μιλούν για Ελλάδα και Ελληνισμό.

Χρειάζεται πάλι ένας Χριστόδουλος για την Ελλάδα και ένας Ιάκωβος για την Αργολίδα, μήπως και ξανακούσουμε παντού το «Χριστός Ανέστη».

  1. Θέατρο δεν έχουμε αλλά Διευθυντή προσλάβαμε

Το «Τριανόν» όπως ακούγεται, όταν κάποτε φτιαχτεί με το καλό, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιείται ως Θέατρο. Στο πρόβλημα έλλειψης θεατρικής στέγης, ο ΔΟΠΠΑΤ απαντά με… πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή και δημιουργία νέων θεατρικών σκηνών.

Αναρωτιέμαι μήπως βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο;

(Το σχόλιο δεν αναφέρεται στον, εγνωσμένης αξίας, Τάκη Ταρσιταλίδη).

  1. Καμπόσος και πάλι Καμπόσος!

Οι “ευπαθείς”, προστατευόμενοι της αντιπολίτευσης, λεηλάτησαν το ΚΕΓΕ της Νέας Κίου και το κατέστησαν μη λειτουργικό. Έκλεψαν τα πάντα και τα πούλησαν για μέταλλο χωρίς κανένας αριστερός να αντιδράσει ή να αποδοκιμάσει την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας και των χώρων εκπαίδευσης του αγροτόκοσμου. Όταν όμως ο Καμπόσος και η παράταξή του δημιούργησε μηχανισμό επιτήρησης της δημοτικής περιουσίας έπεσαν να το φάνε με δηλώσεις επί δηλώσεων.

Από τότε που ο Καμπόσος έφτιαξε και λειτουργεί την ομάδα φύλαξης, καμία κλοπή ή καταστροφή δεν σημειώθηκε σε δημοτική περιουσία. Συγχρόνως, οι συνεχείς περιπολίες των σεκιουριτάδων δημιούργησαν και ένα σημαντικό αίσθημα ασφάλειας στους δημότες ενώ αυξήθηκε και η αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ που ενημερώνεται για ότι ύποπτο παρατηρούν.

Πως λοιπόν να μη λένε οι Αργείοι «Καμπόσος και πάλι Καμπόσος»!

  1. Οι πολιτικές εφεδρείες της Νέας Δημοκρατίας

Ο κόσμος του κυβερνώντος κόμματος που ψάχνει -χρόνια τώρα- «το κάτι παραπάνω» θα έχει και πάλι μια άλλη επιλογή, με την επανεμφάνιση του Βασίλη Σιδέρη και την βέβαιη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο.

Συγχρόνως, στις συζητήσεις της κοινωνίας και των κομματικών στελεχών έχει αρχίσει να ακούγεται το όνομα του Γιώργου Διδασκάλου. Ενός νέου ανθρώπου που διακρίνεται για την σεμνότητα και την αποτελεσματικότητά του ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο ίδιος βέβαια δεν έχει εκδηλώσει κάποιο σχετικό ενδιαφέρον αλλά… το πολιτικό κενό υπάρχει …. Το αίτημα της ανανέωσης υπάρχει … Η αγορά των ψηφοφόρων υπάρχει…. Επομένως….

Ο μαθουσάλας (ως προς τα χρόνια εκλογής του) βουλευτής Αργολίδας, της Νέας Δημοκρατίας, για πρώτη φορά νιώθει να απειλείται σοβαρά η επανεκλογή του.

(αναδημοσίευση από την εβδομαδιαία εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ της 7ης Μαΐου 2021)