Στο «χωνευτήρι» Νομός Ηλείας, οι 132 λαθρομετανάστες που βγήκαν στη Καλαμάτα. (13 τουλάχιστον με κορωναϊό)

425

Στις 22 Μαρτίου το akromolio.gr είχε γράψει:

«Μεγαλώνει το hot-spot στην Ηλεία. Δ.Ο.Μ και Κυβέρνηση δεν ακούνε τις τοπικές κοινωνίες (https://akromolio.gr)».

Ήταν η προαναγγελία ενός ακόμα «εγκλήματος» για το Νομό Ηλείας. Αντί οι Βουλευτές-Περιφέρεια-Δήμαρχοι και άλλοι θεσμικοί παράγοντες, να φέρουν δρόμο-τρένο-αεροδρόμιο-Πανεπιστημιακές σχολές, αυτοί συναινούν στο γέμισμα του Νομού με λαθρομετανάστες.

Διαβάστε τα νέα για τους νέους «επενδυτές».

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΦΩΤΗΣ

του Δημήτρη Παπαφώτη….

Νέες εξελίξεις έχουμε στην υπόθεση της αιφνιδιαστικής μεταφοράς μεταναστών από την Καλαμάτα στην δομή φιλοξενίας LM της Μυρσίνης του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 13 θετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝ.ΜΥΡΣΙΝΗΣ κ.ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυρσίνης κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, από εχθές είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση αφού η δομή είναι ανοιχτή και μετά τις 2.30 το μεσημέρι που φεύγουν οι υπάλληλοι, ο καθένας ανοίγει την πόρτα και φεύγει εάν το επιθυμεί.

Το boreiaileia.blogspot.com επικοινώνησε μαζί του και μας δήλωσε ότι ενημέρωσε γραπτώς την Εισαγγελία Αμαλιάδας για την υπόθεση και ζητά λύσεις.

Επίσης, μας είπε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την δομή, ότι το Λιμενικό Σώμα μαζί με την Αστυνομία θα αναλάβουν 24ωρη φίλαξη για ολόκληρο το διάστημα της καραντίνας. 

Βέβαια, αυτή είναι η αρχική σκέψη των υπευθύνων. Σε περίπτωση που η Αστυνομία ή το Λιμενικό δηλώσουν αδυναμία να ανταποκριθούν, το αρμόδιο υπουργείο θα προσλάβει εταιρία security από την Ηλεία για να αναλάβει την φύλαξη. 

Σημειώστε, ότι η δομή είναι κυριολεκτικά “ανοικτή” καθώς δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο περιμετρικά…  

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με δημοσίευση. Στα αρνητικά της όλης ιστορίας, η οποία ακόμη είναι σε εξέλιξη, δεν μπορούμε παρά να κατατάξουμε την …εκκωφαντική σιωπή της Δημοτικής Αρχής. Σχεδόν 24 ώρες μετά και ούτε μια επίσημη ανακοίνωση για να ενημερώσει και να καθησυχάσει τους δημότες. Αν ήταν για φιέστες βέβαια, δυο – δυο θα δημοσιεύονταν τα δελτία τύπου…