Χάρης Μιχαλακόπουλος: Ο Κυρ. Μητσοτάκης μας φτύνει στα μούτρα.

187

Με δήλωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου Ηλείας και επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ» Χάρης Β.Μιχαλακόπουλος, εκφράζει την αγανάκτησή του για την απάντηση-υπεκφυγή του Πρωθυπουργού Κυρ.Μητσοτάκη, σε ερώτηση δημοσιογράφου που «τόλμησε» να ρωτήσει για το δρόμο-φονιά Πύργου/Πάτρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα πλαίσια της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ 21 που διεξάγεται στην 117Π.Μ από το Κ.Ε.Α.Τ.

Ακολουθεί η δήλωσή του:

Διάβασα το ρεπορτάζ με την απάντηση του Πρωθυπουργού Κυρ.Μητσοτάκη, σχετικά με το δρόμο-φονιά Πύργου/Πάτρας.

Θυμήθηκα και τις δηλώσεις του για το ίδιο θέμα, στη προεκλογική του εκστρατεία, παρουσία του απερχόμενου και του νυν Δήμαρχου της Πόλης-βουλευτών και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, απλών πολιτών. Σας υπενθυμίσω επίσης ότι στη πάροδο αυτών των 2 ετών που το έργο «σέρνεται» έχουν σκοτωθεί δεκάδες συν-πολίτες μας και άλλοι τόσοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Έχω να δηλώσω το εξής. « Ο Μητσοτάκης μας έφτυσε στα μούτρα».

Και εξηγώ:

  • 13 Ιουνίου 2019– Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηλεία είπε:

«το να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτός ο δρόμος από την Πάτρα στον Πύργο, δεν έχει ιδεολογικό χρώμα, καθώς άλλες ατζέντες επικράτησαν στο σκεπτικό κάποιων όταν έσπασαν την εργολαβία σε 8 κομμάτια. Έχω δώσει σαφέστατες εντολές στο επιτελείο μου και στους ανθρώπους οι οποίοι θα στελεχώσουν την επόμενη μέρα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το πρώτο έργο το οποίο θα ξεμπλοκάρει θα είναι αυτή η εργολαβία. Ο Πύργος πρέπει επιτέλους να συνδεθεί με τον κορμό του δικτύου των αυτοκινητόδρομων και να σπάσει αυτή η ιδιότυπη απομόνωση».

«θα φτιάξουμε το δρόμο για τον Επικούρειο Απόλλωνα, ώστε να δημιουργήσουμε στο τρίγωνο Αρχαία Ήλιδα – Επικούρειος Απόλλωνας- Αρχαία Ολυμπία ένα μοναδικό τρίγωνο πολιτιστικής κληρονομιάς.»

  • 20 Απριλίου 2021– Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ( που βρέθηκε στην  117 Π.Μ Ανδραβίδας για την άσκηση «Ηνίοχος 21») σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι μέλλει γενέσθαι με τον δρόμο Πάτρα- Πύργος είπε :

«Θα τα πούμε εν… καιρώ! Όλα θα πάνε καλά!»