Μίλησε η επίτροπος….σούζα ο Μηταράκης

626
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και η Ευρωπαία επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον μιλάνε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με θέμα το νέο σύμφωνο μετανάστευσης, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ

Γράφει-σχολιάζει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος

«Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»  Το ερώτημα το είχε θέσει πριν από 40 χρόνια ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το μόνο σίγουρο (λέω εγώ) ότι ΔΕΝ τον κυβερνούν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες. Ο εκάστοτε Πρωθυπουργεύων και οι εκάστοτε Υπουργεύοντες, απλά είναι κατά κύριο λόγο «μεσάζοντες» και διεκπεραιωτές εντολών «άνωθεν». {Εάν αυτές είναι από το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, την Ουάσιγκτον, τα διάφορα «μαγαζιά» ή λέσχες, μικρή σημασία έχει για τον Ελληνικό λαό που πληρώνει πάντα το μάρμαρο}.

Ο Ελληνικός λαός συνήθως το αντιλαμβάνεται πάντα εκ των υστέρων. Συνήθως πλανεύεται παροδικά από το «οπαδικό» του πάθος για το κόμμα του ή από πρόσκαιρες οικονομικές παροχές (που τις πληρώνει μετά πολλαπλάσια χρυσές). Μετά όταν «ξυπνά» συνήθως είναι πια αργά. Κάποιο κομμάτι της Πατρίδας έχει «γκριζάρει» ή πιο απλά το ψυγείο του έχει αδειάσει απελπιστικά (εάν είναι τυχερός και έχει ρεύμα). Ξαφνικά αντιλαμβάνεται ότι οι νέοι του γείτονες στην πολυκατοικία δεν ομιλούν Ελληνικά. Νιώθει ξαφνικά μειοψηφία μέσα στη Πατρίδα του και όπως δείχνουν οι δείχτες υπογεννητικότητας σε λίγο θα είναι κιόλας.

Ποιος κυβερνά αυτό το τόπο λοιπόν;

Ο Υπουργός του Κυρ. Μητσοτάκη, Μηταράκης, που μιλούσε και διαβεβαίωνε τους κατοίκους των νησιών μας, για «κλειστές δομές» ή η Ευρωπαία επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον;

Η κ. Γιόχανσον, στις 29 Μαρτίου 2021, επισκέφθηκε Σάμο και Λέσβο και στις 30 Μαρτίου  συνάντησε  τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη. Πατώντας σε Ελληνική γη και μιλώντας με ύφος αφεντικού, απαξίωσε πλήρως  τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, απορρίπτοντας δημοσίως, κατά τη συνέντευξη Τύπου, τους ισχυρισμούς του τόσο για τον τρόπο λειτουργίας των νέων hot spots όσο και υιοθετώντας τα τουρκικά fake news για επαναπροωθήσεις, αμφισβητώντας ευθέως και την ελληνική Δικαιοσύνη!  Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν κλειστές δομές, διότι δεν μπορούν να περιορίζονται  οι μετανάστες μόνον επειδή είναι μετανάστες» και ο υπουργός Μετανάστευσης ψέλλιζε δίπλα, σα τρομαγμένο κουνάβι, κάποιες αδιάφορες δικαιολογίες για ορισμένες εξαιρέσεις.

Το «αφεντικό» απείλησε και τους Έλληνες λιμενικούς, λέγοντας ότι οι πράξεις τους όταν είναι λάθος πρέπει να έχουν συνέπειες!  Απαίτησε(!) μάλιστα τη λειτουργία κάποιου ανεξάρτητου μηχανισμού, ο οποίος θα ελέγχει τους Έλληνες που φυλάνε τα σύνορα της πατρίδας μας. Ο Νότης Μηταράκης (υποτιθέμενος υπουργός ενός υποτίθεται ανεξάρτητου κράτους), προτίμησε να την ακούει σιωπηλός, παρουσιάζοντας τραγική συνολικά εικόνα.

Κώστας Μουτζούρης

Την τιμή των όπλων, για τους Έλληνες των νησιών (και όχι μόνο), έσωσε ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, που έριξε «πόρτα» στην Γιόχανσον.

Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;