Αγρότες σε απόγνωση. Η ΔΕΗ έκοψε το νερό στα χωράφια, λόγω χρεών. Επιστολή στο Μητσοτάκη από τους παραγωγούς

185

Πλήγμα για τους παραγωγούς του Νομού Ηλείας οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να καλλιεργήσουν αφού η ΔΕΗ έκοψε το νερό λόγω ανεξόφλητων χρεών των ΤΟΕΒ. 

Η κατάσταση αυτή, η οποία δεν συνέβη πρώτη φορά, αφορά όλους τους ΤΟΕΒ της Ηλείας πλην αυτόν των Μυρτουντίων που δεν έχει οφειλές. 

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας που σήμερα έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό για την άμεση παρέμβασή του στο μείζον αυτό πρόβλημα που κινδυνεύει να τινάξει την οικονομία του νομού στον “αέρα”. 

Το αξιοσημείωτο στην επιστολή της Ομάδας, δεν είναι μόνο η αναφορά στο πρόβλημα αλλά και η αναφορά σε μια λύση του προβλήματος την οποία καταθέτουν στον Μητσοτάκη και στους υπόλοιπους που η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιείται. 

Παράλληλα, ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων κατέθεσε αίτημα και την Δευτέρα στα Δικαστήρια Αμαλιάδας θα ζητήσουν με προσωρινή διαταγή την επανασύνδεση του ρεύματος ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να καλλιεργήσουν. 

Ο συγκεκριμένος ΤΟΕΒ το ίδιο είχε πράξει και τον Αύγουστο του 2018 και είχε δικαιωθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας το οποίο δεν επέτρεψε την διακοπή του ρεύματος στα αντλιοστάσια λόγω χρεών. 

Να θυμίσουμε επίσης ότι η απόφαση προέβλεπε την μη διακοπή ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια μέχρι 1η Απριλίου 2019 δηλαδή μέχρι και την έναρξη της επόμενης αρδευτικής περιόδου, όμως υποχρέωνε τον Οργανισμό να προβεί σε καταβολή ποσού 500.000 ευρώ (!!!) μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την παρέλευση της 1ης Απριλίου δεν ίσχυε η απόφαση και ως εκ τούτου ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων θα έπρεπε να προβεί στην εξόφληση του υπόλοιπου οφειλομένου ποσού που θα ανερχόταν τότε περίπου στις 600.000 ευρώ ή να προβεί σε διακανονισμό με τους όρους της ΔΕΗ. 

Να ειπωθεί, τέλος, ότι το ίδιο πρόβλημα υφίσταται στο Νομό για πολλά χρόνια και χρειάζεται άμεσα πολιτική λύση! 

Διαβάστε την επιστολή της Ο.Π. Αμαλιάδας στον Πρωθυπουργό :http://www.newsgf.net