5 σχόλια, για θέματα που οι συστημικοί δημοσιογράφοι αποκρύπτουν ή παραποιούν…

295

Σχολιάζει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πρόβαλε τη μάχη για 3 κιλά πατάτες αντί των μαχών της Εθνεγερσίας

Παρακολουθήσαμε τον Κυρ. Μητσοτάκη, δεδηλωμένο εχθρό των γηγενών Ελλήνων, να μιλάει για τα 200 χρόνια του Ελληνικού κράτους και όχι για τα 200 χρόνια από την επέτειο της Εθνεγερσίας. Έκανε την πανηγυρική του ομιλία μέσα στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη, με φόντο ένα πίνακα που απεικόνιζε μια Λαϊκή αγορά.

Το έκανε σε ημερομηνία συμβολική την ίδια στιγμή που, 11 εξαιρετικοί πίνακες οι οποίοι απεικόνιζαν Ήρωες, στιγμιότυπα και μηνύματα της Εθνεγερσίας εκτίθενται στον ίδιο χώρο.

Έτσι μας βλέπει ο σημερινός πρωθυπουργός του συστήματος. Ως αγωνιστές της επιβίωσης για την καθημερινότητα και όχι ως Λαό Ηρώων που εκπλήσσει, ενθαρρύνει και καθοδηγεί την ανθρωπότητα. «Άξιος ο μισθός του», θα σκέπτονται όσοι και όποιοι τον προώθησαν στην θέση που κατέχει.

  1. Το καρκίνωμα της αριστερίλας στους χώρους των πανεπιστημιακών
Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Το μάθατε; Μια ομάδα καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε έρανο προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τα δικαστικά έξοδα των συλληφθέντων κατά την πρόσφατη επέμβαση της αστυνομίας για τερματισμό των καταλήψεων.

Θυμίζω ότι:

ΠΡΩΤΟΝ: Οι μισοί συλληφθέντες δεν ήσαν φοιτητές και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών ήσαν μετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα. (Προσφάτως, καθηγήτρια πανεπιστημίου πρωταγωνίστησε στο ξέσκισμα και ποδοπάτημα εικόνας της Παναγίας).

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η αστυνομία είχε επέμβει για να εκκενώσει την κατάληψη δύο ώρες πριν οι καταληψίες εκκενώσουν το χώρο όπως είχαν αποφασίσει. (Ποιος είχε την πληροφορία και έδρασε; Οι αστυνομικοί πριν φύγουν οι καταληψίες ή οι καταληψίες πριν μπουκάρουν οι αστυνομικοί;).

  1. Πολιτική ναρκοθέτηση των δικαιωμάτων των καταναλωτών

Η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Καταναλωτή αποτελεί μία από τις μικρές ελπίδες των Πολιτών για την αντιμετώπιση της απληστίας των ισχυρών.

Το θεσμικό πλαίσιο που της έχει δοθεί είναι επαρκές. Επάρκεια νομική διαθέτει και ο Πρόεδρός της Λευτέρης Ζαγορίτης (με πλούσιο νομικό και πολιτικό παρελθόν). Όμως, η απόδοσή της βαίνει μειούμενη με ρυθμό αντιστρόφως ανάλογο της αυξημένης προσφυγής των καταναλωτών στις υπηρεσίες της.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι απλά, η κυβέρνηση αδιαφορεί να προκηρύξει την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων του οργανισμού της, αν και οι αναφορές του 2020 (χρονιά με κλειστές επιχειρήσεις και αύξηση του ηλεκτρονικώς επιχειρείν) σημείωσαν ραγδαία αύξηση.

Θα έλεγα ότι, δεν έχει χρήματα η κυβέρνηση ή ότι έχει άλλες προτεραιότητες. Το απορρίπτω όμως σαν δικαιολογία γιατί πληροφορούμαι ότι κάποιοι υπουργοί και βουλευτές την αποψιλώνουν συστηματικά από τα λιγοστά στελέχη της, με την μέθοδο της απόσπασης.

Τι μένει λοιπόν να σκεφτώ; Δεν θέλουν να λειτουργεί υπέρ των Πολιτών ή βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από αυτό των Καταναλωτών, και μάλιστα σε τόσο δύσκολες εποχές;

  1. Η πολιτική της πληθυσμιακής αλλοίωσης συνεχίζεται

Με σφραγισμένα τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα 18.000 λαθρομετανάστες, μέσα στο 2020. Οι περισσότεροι από χώρες που ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει ως ασφαλείς. Οι κυβερνήσεις ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την έννοια του “Ξένιου Δία” τους παραχωρούν άσυλο ή δικαίωμα παραμονής και άφθονα ευρώ και διευκολύνσεις ενσωμάτωσης.

Αμφιβάλλει κανείς πως το φαγοπότι είναι μεγάλο και οι μεσοπρόθεσμες κακές εθνικές επιπτώσεις ακόμη μεγαλύτερες;

Ως πότε θα ανεχόμαστε τον Μυταράκη να κλείνει κάποια στρατόπεδα λαθρομεταναστών και να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα αυξάνοντας την χωρητικότητα όλων των άλλων; Ως πότε οι βουλευτές θα στρουθοκαμηλίζουν; Ως πότε οι Δήμοι θα λένε «μακρυά απ’ τον κ..ο μου και όπου θέλουν ας τους πάνε».

  1. Απέκλεισαν τον Αρχιεπίσκοπο ή αυτός δεν θέλησε να παραστεί στην παρέλαση;

«Για του Χριστού την Πίστη την Αγίαν και της Πατρίδος την Ελευθερίαν» δόθηκε ο αγώνας της Εθνεγερσίας, σύμφωνα με τους πρωτεργάτες του αγώνα του ’21.

Κρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία, σύμφωνα με το Σύνταγμα που ισχύει και στο οποίο ορκίζονται όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ως θεσμός, προσκαλείται, παρίσταται και εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος και τα εκατομμύρια των Πιστών, στην παρέλαση της Εθνικής επετείου.

Βάλτε αυτά στο μυαλό σας, κοιτάξτε τα VIDEO της παρέλασης και αναρωτηθείτε. «Γιατί απουσίαζε ο Αρχιεπίσκοπος από την εξέδρα των επισήμων»; Δεν τον προσκάλεσαν, παραβιάζοντας κάθε πρωτόκολλο και νομιμότητα ή δεν παρέστη από δική του πρωτοβουλία; Γιατί δεν εκδόθηκε καμία διευκρινιστική ανακοίνωση;

Εκτός και αν τον εκπροσώπησε ο σύντροφος της κας Σακελλαροπούλου (κατά παράβαση του σχετικού πρωτοκόλλου), ο οποίος -παρατύπως- ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της μεγάλης παρέλασης που έγινε για τα 200 χρόνια, με απόντες τους Έλληνες Πολίτες, σύμφωνα με την κυβερνητική εντολή.