Το 20% των Ναυπλιωτών σε κατάσταση φτώχειας. Ο Δήμος μοίρασε τρόφιμα σε 800 οικογένειες

230

Με υπερηφάνεια, ο δήμος Ναυπλιέων έδωσε στη δημοσιότητα την είδηση ότι στήριξε με τρόφιμα 800 οικογένειες ενόψει της Σαρακοστής.

Εις ότι αφορά τον δήμο, να αναγνωρίσουμε ότι έκανε καλά τη δουλειά του, στον Τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας. Και αν σκεφτούμε ότι οι πλαστικές σακούλες με τα τρόφιμα παραδόθηκαν με φροντίδα του δήμου στις οικογένειες που τα είχαν ανάγκη, συμπεραίνουμε αβίαστα ότι αυτές οι 800 οικογένειες είχαν καταγραφεί σταδιακά, κατά το προηγούμενο διάστημα.

Εις ότι αφορά όμως, την κατάσταση της κοινωνίας του πλούσιου Δήμου Ναυπλιέων, θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Ο Δήμος Ναυπλιέων (μαζί και τα χωριά) έχει πληθυσμό 33.356 κατοίκους (σύμφωνα με την πιο πρόσφατη απογραφή του 2011). Άρα, στα όρια ευθύνης του, ζουν και λειτουργούν περίπου 8. 000 νοικοκυριά.

Μια διαφορετική ανάγνωση της δημοτικής δράσης, μας αποκαλύπτει ότι το 10% των νοικοκυριών του πλούσιου δήμου Ναυπλιέων δεν τα βγάζει πέρα και χρίζει βοήθειας σε τρόφιμα. Αν μάλιστα ξεχωρίσουμε τα νοικοκυριά των χωριών (που είναι περίπου 4.000) και που έχουν τον τρόπο τους να επιβιώνουν, τότε βλέπουμε ότι το 20% των ενεργών κατοίκων του δήμου θα περάσουν τρώγοντας τρόφιμα που προνόησε να τους προμηθεύσει δωρεάν ο δήμος (προφανώς μέσω κάποιου κρατικού προγράμματος που δεν μας το γνωστοποίησε).

Όταν λοιπόν, το 20% των νοικοκυριών προσδοκούν για να ζήσουν από την εξελιγμένη μορφή συσσιτίου που ονομάζεται διανομή τροφίμων, τότε, κύριοι βουλευτές, των κομμάτων εξουσίας, που δηλώνετε εκπρόσωποι του Λαού κάτι δεν πάει καλά.

Και κατά την γνώμη μου, αυτό που δεν πάει καλά είναι ότι εσείς είσαστε καλοβολεμένοι και για να μη χάσετε αυτή την καλοπέραση έχετε γίνει θεραπαινίδες της κομματικής νομενκλατούρες και όχι υπηρέτες του Λαού και του Έθνους, όπως προβλέπει το Σύνταγμα στο οποίο έχετε ορκιστεί.

Σε τελευταία ανάγνωση, κάτι από τα δύο πρέπει να αλλάξει:

– Η στάση σας έναντι των προβλημάτων του Λαού ή

– Η στάση του Λαού έναντι της δικής σας συμπεριφοράς.

Π.Ι.Δ.