Αυτές τις γυναίκες (να) τις αγαπάμε όλοι μας, λίγο περισσότερο….

875

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Το αφήγημα της εποχής είναι ότι υπέρτατο αγαθό είναι η Υγεία. Μια άλλη πιο ψύχραιμη σκέψη θα έλεγε ότι σίγουρα δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την Ελευθέρια. Δεν νομίζω να σκέφτονταν το καλό της υγείας τους, όλοι αυτοί οι ήρωες ( Βασιλιάς Λεωνίδας- Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και χιλιάδες άλλοι) όταν πολεμούσαν διαχρονικά, για να υπάρχει Ελευθερία και Εθνική ανεξαρτησία. Για να απολαμβάνεις λοιπόν την υγεία σου, πρέπει να υπάρχει Ελευθερία. Η Ελευθερία κερδίζεται στα πεδία των μαχών. Τα σύνορα χαράζονται με αίμα.

“Αλίμονο στους αγώνες που κρέμονται από τα χαρτιά. Το γένος δεν χρειάζεται τα χαρτιά κανενός για τη λευτεριά του. Έχετε πίστη; Έχετε καρδιά; Αλλιώς καθίστε εκεί που κάθεστε. Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες και τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας¨

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ

 

Οι γυναίκες που αποφάσισαν να βάλουν ως ύψιστο αγαθό την υπεράσπιση της Πατρίδας, είναι αυτές λοιπόν, που όλοι μας πρέπει να τις αγαπάμε λίγο περισσότερο.

Η ημέρα αυτή λοιπόν αφιερώνεται στην Υπολοχαγό Αθανασία Αθηναίου των Ειδικών Δυνάμεων, την Λοχία Πεζοναύτη-Καταδρομέα Δήμητρα Καρουζά, την Υποσμηναγό (Ι) Ιωάννα Χρυσαυγή, την Υποσμηναγό (Ι) Αχιλλεία Γεωργακίλα, και σε όλες τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων ασφαλείας, που φυλάνε «Θερμοπύλες»