«Ταφόπλακα» στο λιανικό εμπόριο

88

Click away… «Ταφόπλακα» στο λιανικό εμπόριο

Επίκαιρος όσο ποτέ ο θάνατος του εμποράκου.

Τσουνάμι αντιδράσεων από πλευράς εμπόρων – ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκάλεσε η ανακοίνωση των νέων μέτρων λειτουργίας της Αγοράς από την Κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να βασιστεί στην τεχνολογία και να μην ανοίξει με το «κανονικό» τρόπο τα εμπορικά καταστήματα, αλλά μόνο με τη διαδικασία του click away από αύριο, Κυριακή.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα ασκούν δριμεία κριτική στην απόφαση να επιλεχθεί το click away ως ο τρόπος λειτουργίας του εμπορείου για την εορταστική περίοδο..

 Κανόνες 

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός A. Γεωργιάδης, ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία είτε μέσω του e-shop είτε μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και η πληρωμή θα γίνεται μέσω POS έξω από το κατάστημα.

Για να μετακινηθεί πελάτης θα πρέπει να έχει μαζί του την απόδειξη από την ηλεκτρονική πληρωμή ή sms όπου θα αναγράφεται η επωνυμία της επιχείρησης και η ώρα της μετακίνησης.

Θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο και όχι οικογένειες ή παρέες ατόμων για να μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα στους δρόμους, ενώ θα επιτρέπονται έως 9 άτομα στην ουρά, με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον δύο μέτρα.

Πρόστιμα

«Αν έχει μπει πελάτης σε κατάστημα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 2.000 έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημέρες, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα».

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης θα επιτρέπεται το «click away» μόνο σε καταστήματα με εξωτερική είσοδο σε δημόσιο δρόμο.

Πώληση παιχνιδιών και από τα σούπερ μάρκετ

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε πως απελευθερώνεται η πώληση των παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ.