Νίκος Δημήτρουλας: “Το click away είναι ένα παραμύθι για τα μικρά παιδιά”

131

Για τη νέα λογική αγορών που εφαρμόζει η Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποσβέσει τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου για τo lockdown, μέσα από το click away, μίλησε ο αντιπρόεδρος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας Νίκος Δημήτρουλας, ένας από τους πιο έμπειρους εμπόρους στο Πύργο Ηλείας.

Είπε ο κ. Δημήτρουλας:

¨Το click away είναι ένα παραμύθι για μικρά παιδιά¨

“είναι μια διαδικασία για τα μεγάλα καταστήματα, οι  μικροί όμως δεν ήταν έτοιμοι να μπουν σε αυτό το καθεστώς. Είμαστε ενάμιση μήνα κλειστά κι εμείς οι επαγγελματίες επιχειρηματίες δεν έχουμε πάρει τίποτα, ειδικά οι μικροί αυτοί που πάμε για κλείσιμο. Να μας πει η κυβέρνηση εάν θέλει να κρατηθούμε στη ζωή, να διατηρήσουμε τα καταστήματά μας. Μετά τα 10 χρόνια κρίσης και τα μνημόνια ήρθε ο κορονοϊός. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας τον Μάρτιο εμείς οι επαγγελματίες πάνω από 800 € δεν πήραμε. Από εκεί και στο εξής, απαιτούμε κάποια στήριξη από την κυβέρνηση για να μπορέσουμε να διατηρηθούμε στην αγορά. Διότι τρέχουν τα έξοδα. Οι κυβερνώντες πρέπει να δώσουν μία λύση. Για εμάς δεν έχει βγει κανείς να πει κάτι. Καθημερινώς πιέζουμε με τηλέφωνα, βλέπω προσωπικά επαγγελματίες συναδέλφους και διαμαρτύρονται. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Κάποιος πρέπει να βγει και να μας εξηγήσει τι γίνεται”

“Εγώ αυτή τη στιγμή λόγω του καθεστώτος, είμαι κλειστός. Ήθελα να πάρω τις παραγγελίες μου το Νοέμβριο μήνα για να παραδώσω για τα Χριστούγεννα. Εγώ τελείωσα. Γι’ αυτό μιλάω εξοργισμένα μήπως το καταλάβουν και οι υπόλοιποι για να πάρουν κάποια θέση.  Το lock down πιστεύω ότι θα συνεχιστεί. Εμείς όμως τι θα κάνουμε; Ποιος θα μας αποζημιώσει; Πήρα την ταμειακή μηχανή, πλήρωσα 300 ευρώ, επιδότηση δεν πήρα. Πήρα το μηχάνημα το POS επιδότηση δεν πήρα. Όλοι οι άλλοι παίρνουν. Τόσα χρόνια στα μνημόνια εμείς τραβήξαμε το κανάλι. Ως επιχειρηματικός σύλλογος συνέχεια βγαίνουμε και ζητάμε αλλά δεν μας ακούει κανείς. Να δώσει 7.000 ευρώ στην κάθε μικρή επιχείρηση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει αλλά και να γίνει διαγραφή όλων των χρεών των επαγγελματιών διότι έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλά. Και από τα μνημονιακά χρόνια και από τον κορονοϊό”

ΠΗΓΗ: ILIALIVE