Η Ακρόπολη εκδικείται τη βεβήλωση. Η απάντηση της Υπουργού

290

To νερό δεν έχει οδό διαφυγής με αποτέλεσμα να σχηματίζει “ποτάμια” πάνω στο τσιμέντο που πρόσφατα έπεσε στο σημείο. Άραγε δεν υπήρχαν συμβατά υλικά με το περιβάλλον ή άλλες λύσεις;

Θλιβερές εικόνες στην Ακρόπολη μετά την έντονη νεροποντή το πρωί της Παρασκευής καθώς σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησαν το μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς πλημμύρισε…

Όπως αποτυπώνουν οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός,  το νερό δεν έχει οδό διαφυγής με αποτέλεσμα να σχηματίζει “ποτάμια” πάνω στο τσιμέντο που πρόσφατα έπεσε στο σημείο.

Οι εικόνες όπως ήταν λογικό έκαναν το γύρο του διαδικτύου με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη να δίνει την δική της απάντηση για το γεγονός μέσα από τη Βουλή.

«Τα τελευταία χρόνια η Ακρόπολη πλημμυρίζει στην βόρεια πλαγιά όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις» είπε και τόνισε   πως «αυτή τη στιγμή είναι ενεργές μόνον τρεις από τις υδροροές προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η βόρεια πλαγιά του μνημείου προκειμένου να προστατευθεί το τείχος που έπεσε το 2014 λόγω πλημμύρας. Οι υπόλοιπες 17 είναι απενεργοποιημένες».

Οι τρεις υδροροές που λειτουργούν βρίσκονται κοντά στο νέο ανελκυστήρα απ’ όπου προέρχονται και οι εικόνες των ποταμιών που σχηματίστηκαν.

Όσο για την απαραίτητη υδραυλική μελέτη για την παροχέτευση των όμβριων υδάτων από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε πως «εκπονείται αυτή την περίοδο» συμπληρώνοντας ότι «έχει ήδη κατασκευαστεί φρεάτιο για πρώτη φορά».