«ΗΡΩΕΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ»: 20+1 ψηφιακά ντοκιμαντέρ για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

722

Για τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από το 1821 αλλά και ως φόρος τιμής στη μνήμη των Ελλήνων που πολέμησαν «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» πραγματοποιείται μία σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ με τίτλο «1821-Ήρωες σαν Έλληνες».

Πρόκειται για μία ιδέα του παραγωγού και σκηνοθέτη Αλέξη Πόνσε, που συνοψίζεται στην ανάδειξη της προσωπικότητας των ηρώων της ελληνικής επανάστασης μέσα από το σύνολο μια σύγχρονης ψηφιακής ταινιοθήκης με εθνικό, ιστορικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόσημο.
Ήρωας στα λεξικά της ελληνικής γλώσσας είναι ο άνθρωπος που προβαίνει σε γενναία πράξη, συχνά μέχρι σημείου αυτοθυσίας, στην κρίσιμη καμπή της ιστορίας. Πανεπιστημιακοί, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και μία ισχυρή ομάδα κινηματογραφιστών ενώθηκαν για να ερευνήσουν και να αποτυπώσουν στη μορφή μιας έγκυρης ψηφιακής βιβλιοθήκης, την ιστορία του ηρώων της επανάστασης, τις γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής τους και να αναδείξουν τη γήινη, τη μόνη «θνητή” πλευρά τους, την καθημερινότητά τους.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: SKALISTIRI