Τρελαθείτε ελεύθερα…(με την δωρεάν υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας)

183
ΧΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γράφει ο Χάρης Β. Μιχαλακόπουλος…..

Ημέρα ψυχικής ηρεμίας, για πολλούς λογικούς ανθρώπους, έφερε αυτή η είδηση χθες :

«Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα στις 6 το απόγευμα έως αύριο Τετάρτη την ίδια ώρα, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της ΕΡΤ. 

Η 24ωρη απεργία κηρύσσεται από την ΠΟΣΠΕΡΤ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αντιδρούν στην απαλοιφή της υποχρέωσης των καναλιών για 400 εργαζόμενους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης, ανά κανάλι, όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο. Η απεργία δεν αφορά τα ιδιωτικά ραδιόφωνα.»

Όπως πολύ σοφά παρατήρησε ένας φίλος, η απεργία διαρκεί 6μ.μ με 6μ.μ το απόγευμα. Δηλαδή άκουσες ως τελευταία είδηση το δελτίο της Κυβέρνησης και των ειδικών για τον cov-19 και όταν ανοίξεις πάλι θα ακούσεις το νέο δελτίο. Έτσι για να μην χαλαρώνουμε δηλαδή!. Η απεργία-απεργία, αλλά ο τρόμος-τρόμος. Τόσα λεφτά ρίξαμε (η Κυβέρνηση-όχι εμείς) δηλαδή!

24 ώρες χωρίς τη προπαγάνδα θανάτου και τρόμου δεν είναι και λίγο! Άλλωστε τα υπέροχα ντοκιμαντέρ που έπαιζαν στη θέση των δελτίων τρόμου (όπως έχουν καταντήσει εδώ και 9 μήνες) και συστάσεων, ήταν όαση στα κουρασμένα μυαλά αυτών που επιμένουν ή υπομένουν να (παρά)πληροφορούνται από τα Ελληνικά ΜΜΕ, προσπαθώντας λίγο/πολύ ή καθόλου να διυλίσουν τις ειδήσεις, που τους πλασάρει το σύστημα χρυσώνοντας το στόμα και τις τσέπες των ανθρώπων των social media.

Βρήκα έτσι την ευκαιρία να παρατηρήσω ότι συχνά-πυκνά περνάει στις οθόνες μας, μια διαφήμιση του Υπουργείου Υγείας, για ΔΩΡΕΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ για την αντιμετώπιση συνεπειών του lockdown.

Αυτό επίσης το συνδύασα με ένα mail που ταυτόχρονα ήρθε χθες στο κινητό μου και έλεγε:

«Kαλημέρα σας,. Ελπίζουμε ότι είστε όλοι καλά και υγιείς.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΕΔΕΑΥ του σχολείου, η οποία διαθέτει Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχολόγο, δύναται να παρέχει εξ-αποστάσεως υποστήριξη στους μαθητές και στις οικογένειες τους, κατόπιν σχετικού αιτήματος στη σχολική μονάδα, για το διάστημα που ισχύει η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

 Καλή δύναμη σε όλους σας, γονείς και μαθητές, για τις ιδιαίτερες συνθήκες που απαιτούνται και για τις αλλαγές στην καθημερινότητα όλων μας, προς αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19.

Με εκτίμηση,

Τα μέλη ΕΕΠ της ΕΔΕΑΥ

Τ…… Σ….. (Ψυχολόγος)

Κ….. Θ….. (Κοινωνικός λειτουργός)»

Νομίζω πολύ εύκολα καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα:

Α) Υπάρχει πλέον άμεση Κρατική παραδοχή, ότι τα μέτρα που έχουν επιβάλλει, προκαλούν ψυχικές διαταραχές. (lockdown-sms-αποφυγή οικογενειακών δεσμών κλπ)

Β) Γνωρίζουν ότι έχουν πάρει λάθος μέτρα βλέποντας τους αριθμούς στα νοσοκομεία και παράλληλα τους οικονομικούς δείκτες

Γ) Προσπαθούν με ψυχολογική υποστήριξη μέσω Κρατικών δομών (πάλι) να ελέγξουν πιθανή κοινωνική έκρηξη. Παράλληλα κάνουν μετρήσεις προς αξιοποίηση και προγραμματισμό μελλοντικών τους ενεργειών.

Δ) Πιθανόν γνωρίζουν τις βλάβες που έχουν προκαλέσει (άσχετα εάν ευλογούν τα γένια τους) και προφανώς γνωρίζουν πόσο θα το τραβήξουν (μέτρα).

Η δική μου άποψη είναι ότι φοβούνται την ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη. Γνωρίζουν ότι όταν σκάει το μπαλόνι δεν ελέγχεται. Επίσης γνωρίζουν ότι η πείνα και η φτώχεια είναι κακός σύμβουλος. Η εποχή cov-19 έχει μεγαλώσει το χάσμα της ελίτ με το λαό και η μεσαία τάξη τείνει προς εξαφάνιση. Είναι η πολύ μεγάλη ευκαιρία πλουτισμού για αρκετούς λειτουργούς-διαχειριστές του Δημόσιου Χρήματος, καθώς και «φίλων» επιχειρηματιών. Αυτό γίνεται ήδη! Από τις Βρυξέλλες μέχρι τον τελευταίο αιρετό στην Άνω-Κάτω Ραχούλα. Ελέω cov-19 (και αποφάσεις-διατάγματα) οι διαδικασίες διακίνησης του δημόσιου χρήματος έχουν υπέρ-απλουστευθεί, άσχετα εάν μερικοί ψευδώς λένε το αντίθετο ή φέρουν ως δικαιολογία τον cov-19 για αστοχίες και παραλείψεις.

Ζήτω η τρέλα λοιπόν και με την ευγενική χορηγία της Εθνοσωτήριας Κυβέρνησης μας. Όμως επειδή η «τρέλα» (καμιά φορά) δε πάει μόνο στα βουνά, αλλά κατεβαίνει και σε δρόμους-πλατείες-ανάκτορα, ας έχουν οι ρυθμιστές- εντολοδόχοι- διεκπεραιωτές της Καγκελαρίας και της Ν.Τ.Π. το νου τους…. Φωνή (και όχι μόνο) λαού- Οργή Θεού λέει άλλη μια λαϊκή παροιμία.

Κλείνω με την ευχή η απεργία αυτή να συνεχιστεί εάν γίνεται μέχρι το 2100μ.Χ , για να απολαμβάνουμε υπέροχα έργα-ντοκιμαντέρ και μουσική…

Τότε η διαφήμιση του Κικίλια για ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΥΡΛΟΓΙΑΤΡΟΥΣ δεν θα έχει καμία αξία για κανέναν….