ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ -15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020-

118

Γράφει η Θέκλα Μεταξά…ερευνήτρια-αστρολόγος

Νέα Σελήνη στο Σκορπιό. Ότι πιο κρυφό, ότι πιο συγκαλυμμένο, ότι πιο παραποιημένο, ότι πιο ύπουλο μπορείτε να φανταστείτε, αυτό δείχνει η Σελήνη στον Σκορπιό. Για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό, ας ρίξουμε μια ματιά στην μυθιστορία μας, να δούμε με τι γεγονότα συνδέεται, και τι συμβολίζει ο αστερισμός του Σκορπιού.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ. Ο όγδοος αστερισμός. Είναι νότιος και βρίσκεται βόρεια του Οφιούχου. Σύμβολό του είναι ο σκορπιός, που σκορπάει δηλητήριο στη γη. Στην Ελληνική μυθιστορία θεωρείται ως δολοφόνος του ήρωα Ωρίωνα. Ο Ωρίων δεν ήταν κοινός θνητός, έτσι δεν μπορούσε να πάει στον Άδη. Τοποθετήθηκε κι αυτός στον Ουρανό, να λάμπει και να φεύγει μακριά από το Σκορπιό.

Ο Σκορπιός συνδέεται και με τον γνωστό άθλο του Ηρακλή, σχετικά με την Λερναία Ύδρα, το υδρόβιο τέρας με τα εννέα κεφάλια, που έκοψε ο Ηρακλής και έκαψε ο Ιόλαος. Το κεντρικό κεφάλι όμως, το αθάνατο, θάφτηκε στη γη, δεν καταστράφηκε.

Την ώρα που ξεκινούσε η Νέα Σελήνη την 15ήμερη πορεία της, βρισκόταν μαζί με τον Ήλιο πάνω στον ωροσκόπο. Ήλιος, Σελήνη, Ωροσκόπος συμβόλιζαν τον λαό, εμάς. Ταυτόχρονα, ο Κυβερνήτης του Σκορπιού, ο Άρης, ανάδρομος στον Κριό (αργότερα επανήλθε στην ορθή πορεία του) από τον 5ο οίκο (ότι μας αρέσει και μας ευχαριστεί), έκανε όψη τριγώνου (ευνοϊκή) με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, και εξαγώνου (επίσης ευνοϊκή) με τον Βόρειο Δεσμό. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα, να αντιμετωπίσουμε το πεπρωμένο μας, όχι με λόγια, αλλά με έργα. Έρχεται μεγάλη «μπόρα», μην επαναπαύεστε.

Η σκληρή όψη αντίθεσης ανάμεσα στον Ουρανό του ξαφνικού και του απροσδόκητου, και στον Ερμή, της ενημέρωσης, της επικοινωνίας, του εμπορίου, αλλά εδώ συγκεκριμένα και της οποιασδήποτε μορφής εξουσίας, έχει τα δικά της μηνύματα. Επιμένω ότι πρέπει να μην πιστεύετε τίποτα απ’ όσα μεταδίδονται επίσημα, σε κανέναν τομέα. Η εξουσία μας επιφυλάσσει ακόμα πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις.

Υπάρχει ακόμα η εξουσία του Κρόνου, που έχει σαν σκοπό την καταστροφή των πάντων, και προσπαθεί να εμφανίσει μια καλή κατάσταση της υγείας του λαού, ως κακή, κάκιστη, και να τρομοκρατήσει με κατασκευασμένους κινδύνους.  Στα πλαίσια πάντα της παραπληροφόρησης.

Μαζί με τον Ωροσκόπο, τη Σελήνη και τον Ήλιο, βρισκόταν και το Αστέρι Agena, του β’ Κενταύρου. Ο Πτολεμαίος έλεγε ότι αυτό το αστέρι κάνει τον  άνθρωπο ξεροκέφαλο, με τάσεις εκδικητικές, αγάπη για τα όπλα, με δυνατά πάθη, και μια πολύ δραστήρια φύση. Συνδέεται επίσης με τα δηλητήρια. Όταν δε βρίσκεται κοντά στον Ήλιο και τη Σελήνη, συμβολίζει πνευματική δραστηριότητα, βιασύνη, επιτυχίες, αλλά και σαρκασμό και πικρόχολα λόγια.

Δηλητήρια;;;;Να μην αποκλείουμε λοιπόν τίποτα, γιατί όλα είναι πιθανά να συμβούν στη χώρα μας. Αν και νομίζω, ότι δεν θα προλάβουν να θέσουν σε εφαρμογή το πλήρες σχέδιο τους. Κάτι ξαφνικό που θα φέρει ο Ουρανός, θα τους ανακόψει την πορεία.

Η αντίθεση όμως του Ουρανού με τον Ερμή, δείχνει επί πλέον, ότι ένα ξαφνικό συμβάν θα πλήξει και τη δική τους (της εξουσίας) την μοίρα, και θα ανακόψει την καταστροφική πορεία τους. Ο καιρός γαρ εγγύς, όλα θα γίνουν μέσα σε λίγους μήνες. Τα μάτια καρφωμένα στο Φως, και όλα θα πάνε καλά.