“Η ώρα της Αμμόχωστου”. Ένα υπέροχο δρώμενο από τους Φοιτητές της “Πρωτοπορίας Πάτρας” (video)

177

Μια υπέροχη εκδήλωση πραγματοποίησαν οι Κύπριοι φοιτητές της Πάτρας, στην Πλατεία Αχαιών Πεσόντων Κύπρου, στις 14 Οκτωβρίου 2020.

Η εκδήλωση είχε την συμβολική ονομασία “Η ώρα της Αμμόχωστου” και υπενθύμισε τη Τούρκικη Κατοχή της Κύπρου και τη προσμονή αλλά και τη θέληση της νέας γενιάς, να επιστρέψουν στα κατακτημένα εδάφη και ειδικά στην μαρτυρική Αμμόχωστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προ-συγκέντρωση, μια εβδομάδα πριν, κάποιο “καλοθελητές” ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο και επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ για συγχρωτισμό, στους Κυπρίους φοιτητές!… Για μια ακόμη φορά είδαμε την τιμωρητική επιλεκτική ευαισθησία των οργάνων του Κράτους σε κάθε τι Εθνικό -Πατριωτικό -Ελληνικό. Είναι ηλίου φαεινότερο, το γιατί.

Αξίζει να συγκρίνουμε, τη συμπεριφορά του Κράτους σε εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για την 28η Οκτωβρίου και το ΟΧΙ με την εθελούσια τύφλωση που έπαθαν τα Κυβερνητικά Όργανα, σε μαζώξεις σαν αυτές του Κερατσινίου και του Εφετείου Αθηνών, (οι οποίες φέρονται και ως οι υπεύθυνες της τεράστιας διασποράς του κορωναϊού στην Αττική και όχι μόνον).

Διαβάστε τι γράφουν τα Ελληνόπουλα της “Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία” Πάτρας

Είμαστε η Φοιτητική Παράταξη Κυπρίων Πρωτοπορία Πάτρας, το αγνότερο κομμάτι της νεολαίας του τόπου μας. Στους σαθρούς καιρούς που βιώνουμε, κρατάμε ζωντανό το όραμα της επιστροφής, κρατάμε ψηλά τα λάβαρα της απελευθέρωσης της μισής μας πατρίδας από τον τουρκικό ζυγό. Δουλεύουμε για μια κοινωνία ισχυρή, μια κοινωνία η οποία θα αγκαλιάζει τα πάθη και θα διορθώνει τα λάθη αυτού του τόπου. Επιζητούμε μια κοινωνία η οποία είναι έτοιμη να σεβαστεί τα θέλω των νέων γενεών, θα υποσχεθεί λύτρωση στα παιδιά των ανθρώπων που διψούν για απαντήσεις, δικαιοσύνη αλλά και την πολυπόθητη αλήθεια. Οραματιζόμαστε την επιστροφή των παιδιών των προσφύγων που δεν περπάτησαν στη χρυσή αμμουδιά της Αμμοχώστου, αλλά άκουσαν ιστορίες που ήταν ικανές να τους κάνουν να δακρύσουν, που δεν την έζησαν μα την αγάπησαν.

Δείτε την υπέροχη αυτή εκδήλωση των Κυπρίων φοιτητών σε video