Δεν υπάρχουν λύκοι, αν δεν υπάρχουν πρόβατα…

117

Γράφει η Θέκλα Μεταξά ερευνήτρια-αστρολόγος….

ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΛΘΕ Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Και φτάσαμε στον Οκτώβριο, ή μάλλον, ο Οκτώβριος μας έφτασε με γοργούς ρυθμούς. Ζήσαμε εκπληκτικές στιγμές τον Σεπτέμβριο, όπου μάθαμε πολλά ωραία πράγματα. Τα καλύτερα όμως δεν τα μάθαμε, έμειναν βαθιά κρυμμένα πίσω από τις κλειστές πόρτες της ενημέρωσης.

Είδαμε τον Αντάρη, μαζί με τη Σελήνη, να προειδοποιεί για αντιδράσεις, περιορισμένες αρχικά, αλλά με προοπτική ενδυνάμωσης και εξάπλωσης. Είδαμε τη νεολαία να αντιδρά, ενώ παράλληλα, έγινε εμφανές ότι ο κόσμος χωρίστηκε σε δυο στρατόπεδα.

Και ενώ ο κόσμος ασχολείται με τις μάσκες, τα αντισηπτικά και τους περιορισμούς, με πολύ μεγάλη άνεση, η κυβέρνηση αποφασίζει να κάνει συζητήσεις και να κλείσει μυστικές συμφωνίες.

Έχουμε μια Πανσέληνο στις 2 Οκτωβρίου, που βρίσκει τη Σελήνη στις 9 μοίρες του Κριού, στον 10 οίκο της εξουσίας. Κυριαρχεί ακόμα το τετράγωνο ανάμεσα σε Κρόνο- Πλούτωνα με τον Άρη, και ο Άρης ακόμα δεν θέλει να αποχωριστεί την Έριδα, που φαίνεται πως του έχει γίνει απαραίτητη. Ο Ερμής δέχεται αντίθεση από τον Ουρανό, και φαίνεται πως κάποιες ξαφνικές εξελίξεις θα έχουμε στα θέματα που απασχολούν τόσο τους νέους, όσο και τη διασκέδαση, τον πολιτισμό, την ενημέρωση, τον γραπτό και προφορικό λόγο.

Επειδή όμως, τη συγκεκριμένη στιγμή, ο Ερμής θα αντιπροσωπεύει και την Πατρίδα, δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουμε και κάποιο ξαφνικό γεγονός, που θα αφορά όλο τον Ελληνισμό. Η Αφροδίτη, μαζί με τον Βασιλίσκο, μας προειδοποιεί για απογοητεύσεις, και για ξαφνικά και βίαια γεγονότα, κυρίως πάνω σε πράγματα που μας διασκεδάζουν.

Μια νέα Σελήνη στις 16 του μήνα, θα μπορούσε να είναι προάγγελος εξαιρετικών γεγονότων, αν δεν επενέβαιναν  ο Άρης και το δίδυμο Κρόνου-Πλούτωνα, για να μας χαλάσουν τη χαρά και την αισιοδοξία μας. Μαζί με τον Ήλιο και τη νέα Σελήνη, θα βρίσκεται το πολύ ευνοϊκό αστέρι Στάχυς (Σπίκα), που θα μπορούσε να φέρει όλα τα πιο αισιόδοξα και ευχάριστα μηνύματα, αν δεν δεχόταν χτυπήματα από τον Άρη, και το δίδυμο Κρόνου-Πλούτωνα.

Κι ερχόμαστε τώρα στο πολύ σημαντικό θέμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ. Θα μου πείτε «οι ΗΠΑ είναι μακρυά». Όχι φίλοι μου, είναι πολύ κοντά, εδώ δίπλα. Τα αποτελέσματα των εκλογών των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου, θα επηρεάσουν όλο τον πλανήτη, συνεπώς και τη χώρα μας. Η νέα Σελήνη στις 16 Οκτωβρίου, στη Ν. Υόρκη, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική, αν συγκριθεί με το γενέθλιο ωροσκόπιο του Ντ. Τραμπ. Το ωροσκόπιο του Τραμπ, έχει μια ιδιομορφία, όχι τόσο ασυνήθιστη, ενδιαφέρουσα όμως. Όλοι οι πλανήτες βρίσκονται στην Ανατολική πλευρά του ωροσκοπίου. Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται στην Ανατολή, τότε οι διάφορες υποθέσεις εξελίσσονται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Η Νέα Σελήνη της 16ης Οκτωβρίου, μας λέει πως ο Τραμπ θα πρέπει να κάνει πολύ σκληρό αγώνα για να διατηρήσει την καρέκλα του. Οι εχθροί του δεν θα διστάσουν να οργανώσουν έναν εμφύλιο πόλεμο, προκειμένου να τον ρίξουν από το βάθρο του.

Ο Οκτώβριος φιλοξενεί άλλη μια Πανσέληνο, στην εκπνοή του, στις 31. Γι’ αυτήν την Πανσέληνο θα μιλήσουμε μιαν άλλη φορά. Προς το παρόν, το δυσκολότερο καθήκον μας είναι να προσπαθήσουμε να αφυπνιστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο, και να μην ξεχνάμε πως «δεν υπάρχουν λύκοι, αν δεν υπάρχουν πρόβατα».