Υπό κατάληψη όλα τα σχολεία του Πύργου. Δεκάδες καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα. Κύριο θέμα τα μέτρα προστασίας

864
Το πανώ αποδεικνύει τον αυθορμητισμό της ενέργειας

Με δεκάδες σχολεία υπό κατάληψη, σε όλη την Ελλάδα, ξεκίνησε η δεύτερη σχολική εβδομάδα. Κύριο θέμα –αίτημα των μαθητών, τα ελλειπή μέτρα προστασίας από τον Covid -19 και η αντίσταση στη χρήση μάσκας που χαρακτηρίζεται ως ατελέσφορη.

Από την κατάληψη του 3ου Γυμνασίου Πύργου

Οι μαθητές του Πύργου Ηλείας αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές της αντίστασης που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στην μαθητική κοινότητα. Όλα τα σχολικά κτήρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πύργου τελούν υπό κατάληψη (δεν έχει διασταυρωθεί η συμμετοχή του 2ου Λυκείου). Τα υπόλοιπα εννέα, Γυμνάσια, Λύκεια και ΓΕΛ, έχουν αλυσοδεμένες πύλες και Ομάδες περιφρούρησης από μαθητές που δείχνουν να γνωρίζουν τι ζητάνε.

Από την κατάληψη του 4ου Λυκείου Πύργου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr «τελούσαν υπό κατάληψη σήμερα το πρωί (Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2021) το 1ο και το 3ο ΓΕΛ Πύργου, το 1ο, το 2ο, το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο Πύργου, το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ, το Γυμνάσιο Αρχ. Ολυμπίας και το ΓΕΛ Βάρδας.

Πέραν του 1ου ΓΕΛ Πύργου που το αίτημα της κατάληψης αφορά το κτιριακό, στα υπόλοιπα σχολεία βασικό θέμα είναι η χρήση μάσκας από τους μαθητές».

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων είναι διχασμένοι, με την πλειοψηφία των γονέων να υιοθετούν τα προβαλλόμενα αιτήματα.

Να σημειώσουμε ότι ενώ το Υπουργείο έχει δημιουργήσει ειδική πλατφόρμα καταγραφής των σχολείων που κλείνουν λόγω Κορωναϊού, αρνείται να αναφέρει και τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη (και τα αιτήματα των μαθητών), σε μια προσπάθεια απόκρυψης του κύματος αντίστασης που έχει προκαλέσει η πολιτική της υπουργού Νίκης Κεραμέως.