Στη μάχη κατά του Covid -19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Διαθέτει 3.700 Rapid test σε αθλητικά σωματεία

125
Οι Δήμοι Ναυπλίου και Άργους, υπήρξαν πρωτοπόροι στην χρήση των test αντισωμάτων, διασφαλίζοντας την λειτουργία των σχολικών μονάδων και των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων.

Ασπίδα προστασίας, από τον Covid -19, στον χώρο του αθλητισμού, επιχειρεί να υψώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προμηθευτεί και θα διαθέσει 3.700 τεμάχια Rapid test, ανίχνευσης του Covid -19 προκειμένου να γίνει έλεγχος κοροναϊού στους ερασιτέχνες αθλητές ομαδικών αθλημάτων, σε όλες τις Π.Ε. της Περιφέρειας. Για τον σκοπό αυτό αποφασίσθηκε η διάθεση πίστωσης άνω των 60.000 ευρώ (σε πρώτη φάση) για την άμεση προμήθεια των test.

Η κατανομή των Rapid test -τα οποία θα διενεργηθούν αποκλειστικά από δημόσια νοσοκομεία- θα γίνει ως εξής:

Αργολίδα 800,

Αρκαδία 600,

Κορινθία 800,

Λακωνία 600,

Μεσσηνία 900.

Τα 2.220 εκ των εν λόγω τεστ προορίζονται για ποδοσφαιριστές και τα υπόλοιπα 1.480 για αθλητές άλλων ομαδικών αθλημάτων.

Ο συντονισμός και η οργάνωση των εν λόγω ελέγχων στους ερασιτέχνες αθλητές ομαδικών αθλημάτων θα γίνει σε συνεργασία που θα έχουν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες με τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γιάννη Μαντζούνη και τους φορείς των αθλημάτων.