Διακοπές στην Λακωνία. Εκεί που οι άνθρωποι δεν φοράνε μάσκα!

1126

Γνώρισα τον νομό Λακωνίας πριν από είκοσι περίπου χρόνια. Τότε που μία, εντυπωσιακής αποτελεσματικότητας αυτοδιοικητική ομάδα, ξανάβαλε τον ξεχασμένο ακριτικό νομό, στον χάρτη της Ελλάδος.

Ένας νομάρχης, ο Κώστας Φούρκας, που σαν και αυτόν δεν έχει περάσει άλλος, ένας Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο Νίκος Καλογεράκος, με φοβερό πολιτικό μυαλό, μια κορυφαία αντινομάρχης, την ξεχωριστή Ντία Τζαννετέα, τον Δημήτρη Πολλάλη που έδωσε άλλη πνοή στην τουριστική προσπάθεια και ένα σμήνος στελεχών που είχαν άμετρη αγάπη για τον τόπο τους, ιδέες για την πρόοδό του και απέραντη διάθεση προσφοράς.

Τι να πρωτοθυμηθώ… τους νέους ασφαλείς οδικούς άξονες, τον καταδυτικό τουρισμό, τα Παγκόσμια Συνέδρια των Λακώνων, την προσπάθεια για ένα Μουσείο αντάξιο της Σπάρτης, την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «οι 300», την κατασκευή του υπερσύγχρονου Διοικητηρίου, την έξυπνη προσέγγιση και ενεργοποίηση των διακεκριμένων Λακώνων υπέρ της παραμελημένης πατρίδας, και τόσα άλλα…

Χάρις σ’ αυτούς τους ξεχωριστούς, γνώρισα τις μαγευτικές παραλίες και τα εντυπωσιακά βουνά, το αποτύπωμα της Βυζαντινής περιόδου του Ελληνισμού και τον καθαρό χαρακτήρα των ανθρώπων. Ανθρώπων που δεν φόρεσαν μάσκες ποτέ στην ζωή τους.

Αυτές τις μαγευτικές παραλίες, σας προτείνω να τις γνωρίσετε και για να σας βοηθήσω καταγράφω ένα σύνδεσμο με περιγραφές και φωτογραφίες από το Πορί, τη Βλυχάδα, τον Αρχάγγελο, τα Τηγάνια, την Πλύτρα, τη Μαραθιά, τη Μεάπολη, τον Ξιφιά, τον Κάκκαβο, το Μάγγανο και τόσες άλλες…

Διαβάστε και κοιτάξτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Π.Ι.Δ.