ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

94

Γράφει η Θέκλα Μεταξά ερευνήτρια-αστρολόγος…

Εαρινή Ισημερία, η επίσημη ημέρα έναρξης της Άνοιξης, η επάνοδος της Περσεφόνης από το βασίλειο του Πλούτωνα, και η έλευσις του Απόλλωνος από την Υπερβορεία. Για την Ελλάδα, η εαρινή ισημερία έγινε στις 20 Μαρτίου. Στις 24 Μαρτίου το πρωί, είχαμε Νέα Σελήνη στον Κριό, με συνθήκες παρόμοιες με εκείνες της Εαρινής Ισημερίας του 2017.

Την ώρα που ο Ήλιος έμπαινε στην 1η μοίρα του Κριού  κατά την Εαρινή Ισημερία του 2017, στις ακμές των γωνιακών οίκων δεν υπήρχαν σταθερά ζώδια, αλλά παρορμητικά και μεταβλητά. Δείγμα πως θα ακολουθούσαν γεγονότα που θα μεταβάλλονταν διαρκώς.  Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και τώρα με τη Νέα Σελήνη του Μαρτίου.

Λοιπόν, στις 12.28 της 20ης Μαρτίου του 2017 ανέτειλε το ζώδιο του Καρκίνου, το οποίο, μαζί με την κυβερνήτριά του Σελήνη, συμβόλιζε το λαό. Το ίδιο συνέβη και τώρα με τη Νέα Σελήνη του Μαρτίου.  Και πάλι ανέτειλε το ζώδιο του Καρκίνου, και φυσικά η κυβερνήτρια του Σελήνη συμβόλιζε το λαό. Στο μεσουράνημα τότε βρισκόταν το ζώδιο των Ιχθύων, καθόλου σταθερό για μια κυβέρνηση. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τη Νέα Σελήνη του Μαρτίου. Τόσες πολλές συμπτώσεις μαζί;

Το κυριότερο πρόβλημα των ημερών μας είναι ο φοβερός θανατηφόρος ιός, η πανδημία που έχει εξαπλωθεί σε όλον σχεδόν τον κόσμο. Στις 24 Μαρτίου, η Νέα Σελήνη στον Κριό, βρισκόταν σε συζυγία με τον Χείρωνα, και αυτό είναι ένα πολύ ευνοϊκό σημάδι για την εξεύρεση μιας λύσης που θα φέρει ύφεση στη φοβερή εξάπλωση της πανδημίας, ίσως και θεραπεία.  Εξ άλλου, στην ακμή του 6ου οίκου, της υγείας, βρισκόταν το ζώδιο του Τοξότη, που το γράφημα του παριστάνει τον Κένταυρο Χείρωνα, τον αθάνατο θεραπευτή της Ιστορίας μας. Πολύ καλό σημάδι κι αυτό.

Αναρωτιέμαι γιατί ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης, μέσα από τον οίκο της υγείας, χτυπάει με τετράγωνη όψη τη Σελήνη, δείκτη του λαού, και την φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Ακόμα, παρατηρώ και την ευνοϊκή τριγωνική όψη ανάμεσα στο Νότιο Δεσμό, που όπως είπαμε, σχετίζεται με την αρρώστια, και τον Ουρανό στον Ταύρο, που σχετίζεται με το απροσδόκητο και το ανέλπιστο, σε θέματα τραπεζικά κυρίως αλλά και διατροφικά.

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Ο 10ς οίκος, ο οίκος της εξουσίας, έχει ένα παρεμβαλλόμενο ζώδιο, τον Κριό. Συγκυβέρνηση, ή μια ακόμα αλλαγή σκηνικού στην εξουσία;

Τότε, το 2017, είχα γράψει για την Εαρινή Ισημερία «Η νέα Σελήνη……., θα τη βρει στον Κριό, και θα δούμε κάποιο νέο αρχηγό να παίρνει τα σκήπτρα, ή κάποιες εξουσίες να περνάνε σε νέα πρόσωπα.». Κάτι παρόμοιο εμφανίζεται και τώρα.

Τότε είχα γράψει επίσης και τα εξής « Άτομα κύρους χάνουν τις θέσεις τους, ο λαός στριμώχνεται αφόρητα σε οικονομικά θέματα, η κυβέρνηση συμπράττει με εχθρούς του λαού, θα πυκνώσουν τα φαινόμενα ατυχημάτων, πνιγμών, δολοφονιών και αυτοκτονιών. Κίνδυνοι σε ταξίδια θαλάσσια. Κινήσεις στρατού, μετακινήσεις λαών, ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ, καταστροφές κτιρίων ……..πείνα και μίσος θρησκευτικό σε έξαρση».

Δεν έχω να προσθέσω πολλά, τ’ αστέρια μίλησαν. Ο ιός θα περάσει, και θα μοιάζει με κακό όνειρο. Αλλά ο λαός θα συνεχίσει να πιέζεται και να καταπιέζεται, να αγωνιά και να αγωνίζεται για επιβίωση. Άλλος «ιός» θα ενσκήψει, όχι μολυσματικός, αλλά εξ ίσου οδυνηρός. Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στον Κένταυρο Χείρωνα.