Η κόντρα Τατούλη-Μαντά μεταφέρθηκε στις δικαστικές αίθουσες

132

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης ξεκίνησε χθες Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, και διεκόπη για να συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου, η δίκη του πρώην περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη (κατηγορούμενος) για τις  αναφορές στο Περιφ. Συμβούλιο σχετικά με το «μαύρο χρήμα» που του είχε ζητήσει για Μ.Μ.Ε. ο Περικλής Μαντάς.

Χθες κατέθεσε και απάντησε σε ερωτήσεις του εισαγγελέα και της προέδρου μόνο ο μηνυτής Περικλής Μαντάς.

Η πλευρά του κ. Τατούλη ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου του δικαστηρίου επειδή είναι κόρη πρώην περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Τατούλη, ο οποίος το 2014 ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιώργου Δέδε. Τόσο οι δικηγόροι του κ. Τατούλη όσο και ο ίδιος υποστήριξαν ότι ο πατέρας της προέδρου είναι πολιτικός αντίπαλος του πρώην περιφερειάρχη και άρα ενδέχεται να επηρεαστεί η κρίση της δικαστικού.

Η δίκη διακόπηκε και το δικαστήριο συνεδρίασε με νέα πρόεδρο για να εξετάσει το αίτημα εξαίρεσης που είχαν υποβάλει οι δικηγόροι του κ. Τατούλη. Ο εισαγγελέας στην εισήγησή του ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμα και ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα των δικηγόρων του κατηγορουμένου. Το δικαστήριο πράγματι απέρριψε το  απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου και η δίκη ξεκίνησε αργά το μεσημέρι με την αρχική πρόεδρο.

 ΠΗΓΗ:  εδώ