Στο «σφυρί» για 12.000.000 ευρώ η ακίνητη περιουσία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας-Ολυμπίας

211

Σύμφωνα με έρευνα του akromolionews, την τελευταία δεκαετία η κατάσταση στη Ε.Α.Σ.Ηλείας Ολυμπίας πάει από το κακό στο χειρότερο.

Έτσι δεν εξέπληξε κανέναν η είδηση ότι η Τράπεζα Πειραιώς βγάζει σε πλειστηριασμό όλη την ακίνητη περιουσία της Ένωσης Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας  . ΕΔΩ

Η ακίνητη περιουσία της εταιρίας ( γιατί για Α.Ε πρόκειται πλέον και όχι για Συνεταιρισμό) είναι ιδιαιτέρως μεγάλη. Υπάρχουν  τα κτίρια των γραφείων, τα καταστήματα πώλησης, το Οινοποιείο, το εργοστάσιο των Αγροτικών εφοδίων, το σταφιδοεργοστάσιο, μεγάλες αποθήκες στην είσοδο της Πόλης αλλά και πίσω από τον ΟΣΕ και αλλού, μεγάλα οικόπεδα που βρίσκονται αυτά τα κτίρια αλλά και άλλα οικόπεδα όπως αυτό που βρίσκεται τώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας κλπ.

Από τα ελάχιστα πλέον τμήματα που λειτουργούν μαθαίνουμε ότι οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι για χρόνια (προφανώς κάθονται για το ασφαλιστικό τους και ευελπιστώντας να κερδίσουν κάποτε τα δεδουλευμένα) και επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον τα λιπάσματα δεν παρασκευάζονται- συσκευάζονται εδώ αλλά απλά είναι σημείο μεταπώλησης ξένων λιπασμάτων.

Μόνο στην Τράπεζα Πειραιώς τα χρέη υπερβαίνουν τα 12.000.000 ευρώ και ακούμε ότι υπάρχουν και αλλού.Η Ένωση έχει κάποιες δυνατότητες να τον ανακόψει καταβάλλοντας ποσό της οφειλής.

Προφανώς υπάρχουν πολλές ευθύνες και στο Δ.Σ αλλά και στο κράτος εφόσον αυτή η κατάσταση είναι πολύχρονη και έπρεπε να παρέμβει για να διασφαλίσει τα αγροτικά δικαιώματα και την ακίνητη περιουσία.

Ο πλειστηριασμός είναι ηλεκτρονικός και έχει προσδιορισθεί για τις 19/2/2020.