Ποια Πανεπιστήμια και ποια ΤΕΦΑΑ;  «Ανάπτυξη» μόνο με Μόριες….

139

Πέφτει σύντομα η ταφόπλακα σε άλλη μια αναπτυξιακή ελπίδα για τη Πρωτεύουσα της Ηλείας τον Πύργο.

Χθες 22 Ιανουαρίου 2020 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις», μέσα στο όποιο συμπεριλαμβάνεται και η αναστολή λειτουργίας των 38 πανεπιστημιακών τμημάτων που είχαν εξαγγελθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Το ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στο επίμαχο άρθρο 33 που αναφέρεται στο θέμα.

Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος δήλωσε: «όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει αρκετές πρωτοβουλίες προκειμένου να γίνει αντιληπτό πόσο ανάγκη έχει η περιοχή ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα τέτοιου βεληνεκούς. Ως μοναδική λύση χαρακτήρισε τη λειτουργία του συμβουλίου αιρετών τις επόμενες ημέρες και την άμεση κινητοποίηση με απεργίες σε όλο το νομό, στοχεύοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει ένα τεράστιο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ο λαός έχει τη δύναμη να διεκδικήσει αυτά που προσπαθούν να του στερήσουν».

Σχόλιο ακρομόλιον.: Θα λέγαμε ότι το συμβούλιο αιρετών του Νομού, είναι μια πολύ αξιέπαινη πρωτοβουλία, που έδειξε άμεσα ότι αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, ο όποιος μέσα από αυτό έβλεπε ότι θα υπήρχε μια μαζικότητα στις διεκδικήσεις των μεγάλων θεμάτων του νομού, όπως αυτά περιγράφτηκαν στη λαϊκή συγκέντρωση στο Πύργο και όσα ακόμα έρχονταν στο μέλλον (βλέπε δομή στο Επιτάλιο).

Στη πορεία αυτό ατόνησε με σαφή ευθύνη του Δήμαρχου Πύργου, που αναλώθηκε μόνο σε κάποιες «κόντρες» ή απλή αναφορά των γεγονότων.

Όμως επειδή οι καιροί απαιτούν συναίνεση στην αυτοδιοίκηση, η οποία βάλλεται σαφώς από τη κεντρική πολιτική σκηνή με εντέλλεστε, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να γίνει κάτι ουσιαστικό πέρα από λόγια.