Καταχρηστικές πρακτικές του χωρικού αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μαλτέζου έναντι Μέσων Επικοινωνίας

137
Γιάννης Μαλτέζος. Χωρικός αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

Κάποιος πρέπει να τραβήξει το αυτάκι του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Γιάννη Μαλτέζου. Και αυτός ο κάποιος δεν μπορεί παρά να είναι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας.

Η εν γένει συμπεριφορά του κ. χωρικού αντιπεριφερειάρχη, προς τα Μέσα Επικοινωνίας της Αργολίδας αποπνέει εμπάθεια, φοβίες και προτιμήσεις.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι, ως άτομο ο κ. Μαλτέζος, δικαιούται να αξιοποιεί το προσωπικό του Facebook για την καταγραφή προσωπικών του σκέψεων ή να τροφοδοτεί φίλους δημοσιογράφους και Μέσα επικοινωνίας με τις μύχιες σκέψεις και τα όνειρά του για το μέλλον. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να απαιτεί (με την πρακτική που εφαρμόζει) την επίσκεψη των Πολιτών στην σελίδα του προκειμένου να πληροφορηθούν τα νέα που αφορούν θέματα που αφορούν την Αργολίδα και άπτονται της διοίκησης που του έχει ανατεθεί. Ούτε βεβαίως να τους οδηγεί, εκόντες άκοντες, σε ειδικής μεταχείρισης ιστοσελίδες προς τις οποίες ο κ. χωρικός αντιπεριφερειάρχης παραχωρεί τις σχετικές πληροφορίες αποκλείοντας τα υπόλοιπα Μέσα Επικοινωνίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Νίκα, εφαρμόζει ένα μοντέλο ελεύθερης πληροφόρησης που επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο Πολίτη ή Μέσο Επικοινωνίας να αντλήσει βασική ενημέρωση και να επιδιώξει στην συνέχεια, αν το επιθυμεί, να μάθει περισσότερα. Ο κ. χωρικός αντιπεριφερειάρχης, θα πρέπει να παραδειγματιστεί από αυτό και να πάψει να δημιουργεί συνθήκες αποκλεισμού Μέσων Επικοινωνίας ή και συνθήκες ενίσχυσης του προσωπικού του προφίλ στο Facebook, με χρήση καταχρηστικών πρακτικών.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε για τρίτη φορά.