Ο Χρήστος Ζέρβας, με πρόταση Δημήτρη Κωστούρου,  ανέλαβε να οδηγήσει το Ίδρυμα Μαρία Ράδου στην οικονομική εξυγίανση

538

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων, κατά την συνεδρίαση της Τρίτης 10ης Δεκεμβρίου 2019, υιοθέτησε τη νέα πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου (μετά την άρνηση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά να αναλάβει την προεδρία), και υπερψήφισε για την θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας και αντιπρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΑΝ, Χρήστο Ζέρβα.

Κατόπιν τούτου, το ορισθέν  νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το Γηροκομείο Ναυπλίου (Ίδρυμα Μαρία Ράδου), σύμφωνα πάντοτε με την ενωτική πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου διαμορφώθηκε ως εξής:
Πρόεδρος  Χρήστος Ζέρβας 

Αναπληρωματικός Γιώργος Δρούγκας

Μέλη:

-Νάντια Αναστασίου

(αναπληρώτρια  Μαρία Ράλλη)

-Τάσος Ζαφείρης 

(αναπληρωτής Παναγιώτης Λέντζος)

-Ευθύμιος Αραμπός

(αναπληρωτής Φώτης Μίχος)

-Κώστας Καράπαυλος 

(αναπληρωτής Γιάννης Μακρής)

-Μάνος Περράκης 

(αναπληρώτρια η Μαρία Ψαρολόγου)

-Χάρης Κατερινάκος

(αναπληρωτής Παναγιώτης Αναγνωσταράς)

Στο Δ.Σ συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Ίδρυμα.

Στην διαδικασία επιλογής του νέου Προέδρου του Δ.Σ. του Γηροκομείου δεν συμμετείχε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Να θυμίσουμε ότι, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και επί σειρά ετών Δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς είχε αναγάγει ως μείζον  θέμα την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. καταθέτοντας ως πρόταση την επιθυμία της παράταξής του να βοηθήσει στην διαδικασία  εξυγίανσης των (από 20ετίας) προβληματικών οικονομικών του Ιδρύματος. Ο ίδιος όμως, τελικά, απέρριψε την συναινετική πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου και την επιθυμία του Δημοτικού Συμβουλίου που εκφράσθηκε με ομόφωνη ψήφο των παρόντων δημοτικών συμβούλων για να ηγηθεί της προσπάθειας εξυγίανσης, επικουρούμενος από στελέχη όλων των δημοτικών παρατάξεων. Αντιθέτως, οι κ.κ. Μάνος Περράκης και Κώστας Καράπαυλος αποδέχθηκαν την πρόταση Κωστούρου και ανέλαβαν θέσεις ευθύνης στο Δ.Σ. για να εφαρμόσουν  πολιτικές και δράσεις (σύμφωνα πάντα με τα υπό του νόμου προβλεπόμενα) αύξησης των εσόδων του Γηροκομείου.