Απίστευτες καταστάσεις και εντυπωσιακή αδράνεια της εισαγγελικής αρχής στην Κόρινθο

66
Ο Δρ. Βασίλης Μπαλάφας σε παλαιότερη συνέντευξή του Φωτογραφία αρχείου.

Έχουν περάσει περίπου 3 μήνες από την αλλαγή διοίκησης στο Δήμο Κορινθίων και μέχρι στιγμής έχουμε:

– Παραδοχή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτυπωμένη σε βίντεο ότι, σε νομικά πρόσωπα και επιτροπές λείπουν χιλιάδες ευρώ.

– Προφορική καταγγελία νυν επικεφαλής δημοτικής παράταξης, υποψηφίου Δημάρχου ότι εκβιαζόταν κατ’ εντολή από ελέγχους συγκεκριμένης υπηρεσίας (καταγεγραμμένη σε βίντεο).

– Καταγγελία έγγραφη φορέα καταναλωτών σχετικά με κλήσεις που ενώ έχουν πληρωθεί ξαναπηγαίνουν στους δημότες για πληρωμή.

– Προφορική παραδοχή ότι σε πολλές περιπτώσεις νομικών προσώπων είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσει κάποιος να γνωρίζει τι γινόταν με την οικονομική διαχείριση (καταγεγραμμένη σε βίντεο).

– Επώνυμη σημερινή καταγγελία επιχειρηματία για παράνομη σαλαμοποίηση συμβάσεων που τεμαχίζονταν με αναθέσεις ενώ ανήκαν σε ενιαίο διαγωνιστικό αθροιστικό πλαίσιο (καταγεγραμμένη σε βίντεο).

– Πλείστες δημόσιες παραδοχές πολιτών ότι εκβιάζονταν, αδικούνταν ή αναγκάζονταν σε διακανονισμούς κατόπιν εμπλοκής δικηγόρων που ταυτόχρονα κατείχαν και θεσμικές θέσεις.

Με συγχωρείτε, νομικός δεν είμαι, τα δικηγορικά δεν τα ξέρω και ούτε θέλω να τα μάθω. Αλλά αν είναι κάποιος δικηγόρος και ξέρει, ας μου πει, πότε δηλαδή παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα εισαγγελέας; Σε ποιες περιπτώσεις;

(ΠΗΓΗ: το facebook του Vasileios Balafas)