Παραίτηση με θόρυβο από την κ. Βεργοπούλου

213

Η Εύη Βεργοπούλου είναι μια πολιτικός νέας γενιάς από το Πύργο Ηλείας. Πολύ δραστήρια και με επιτυχίες ήδη στο βιογραφικό της. Νέος άνθρωπος, με όρεξη για προσφορά. Τα τελευταία χρόνια ήταν εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος με τη παράταξη του τέως Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα. Εκτός των άλλων καθηκόντων της είχε αναλάβει και Πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου ύδρευσης Ν. Ηλείας. Ένα πολύ δύσκολο πόστο, το οποίο το παρέλαβε είναι αλήθεια με ιδιαίτερες «σκιές» να έρχονται από το παρελθόν και να το βαραίνουν. Το έργο της κρίνεται πολύ ικανοποιητικό κατά τη διάρκεια της θητείας της. Η αλλαγή φυσικά Περιφερειακής Αρχής που προήλθε με τις εκλογές του Μαΐου 2019, έφερε και την υποχρέωση να παραδώσει τα καθήκοντα της.

Εδώ ακριβώς είναι η είδηση. Μαθαίνουμε ότι παρέμεινε επί πολλούς μήνες στο σύνδεσμο, αν και δεν είχε υποχρέωση από τις 31 Αυγούστου 2019, για να διαφυλάξει το αγαθό του νερού στο Ν. Ηλείας. Αυτό είναι το πνεύμα που πρέπει να  ζητάει ο κόσμος από αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά. Νέα μυαλά-νέες πρακτικές. Δυστυχώς όμως όταν ήρθε η ώρα να παραδώσει, οι πρακτικές που συνάντησε έρχονταν από το πολύ παλιό κακό παρελθόν μας.

Ίντριγκες, τεχνητές δικαιολογίες για απουσίες και τελικά αναβολή της συνεδρίασης και άρα της ενημέρωσης. Πολύ σοβαρή  κρίνεται επίσης η κουβέντα της «τα μόνα τηλεφωνήματα που δέχτηκα όλο αυτό το διάστημα δεν αφορούσαν τίποτε άλλο παρά μόνο αν έχει δικαίωμα για αποζημίωση ο πρόεδρος, την ίδια ώρα που εμείς επιδιορθώναμε βλάβες».

Με αυτά τα μυαλά λοιπόν ξεκινούν οι καινούργιοι;

 Θα πούνε το νερό-νεράκι μάλλον οι πολίτες του Νομού, εάν ισχύει αυτή η πρακτική. Ίδωμεν.

Ακολουθεί όλη η δήλωση της Εύης Βεργοπούλου:

«Ενημερώθηκα ηλεκτρονικά από τον Σύνδεσμο ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα αναλάμβανε καθήκοντα το νέο διοικητικό συμβούλιο. Για τον λόγο αυτό, θεώρησα υποχρέωσή μου να παραστώ και να ενημερώσω το νέο ΔΣ σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τα τιμολογημένα χρέη επί της προεδρίας μου, καθώς και για τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών που μας έλεγξαν για τα πεπραγμένα μας. Άλλωστε, για όσο διάστημα ήμουν πρόεδρος, κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια και όφειλα να τη γνωστοποιήσω στα νέα μέλη. Προς μεγάλη μου απογοήτευση διαπίστωσα ότι πλην του κ. Κοτσώνη δεν παρέστη κανένας άλλος. Μάλιστα, ορισμένοι φρόντισαν να μην υπάρξει πλειοψηφία και γνώριζαν εκ των προτέρων ότι η συνεδρίαση δεν θα πραγματοποιηθεί. Με θλίβει το γεγονός ότι κανένας δεν σκέφτηκε πως δεν είναι εύκολο να αφήνουμε τις εργασίες μας για να παίζουν κάποιοι πολιτικά παιχνίδια, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν τον μισθό της θέσης του προέδρου. Άλλωστε τα μόνα τηλεφωνήματα που δέχτηκα όλο αυτό το διάστημα δεν αφορούσαν τίποτε άλλο παρά μόνο αν έχει δικαίωμα για αποζημίωση ο πρόεδρος, την ίδια ώρα που εμείς επιδιορθώναμε βλάβες».