Ακύρωση έργου 9.200.000 ευρώ. Ο Νίκας νοικοκυρεύει τα οικονομικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου

97

Στα πλαίσια του νοικοκυρέματος των οικονομικών που επιβάλλει η νέα Περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα, ακυρώθηκε ο διαγωνισμός  ύψους 9.201.209,73 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ 24%),   για τον ηλεκτροφωτισμό στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της στις 22 Νοεμβρίου 2019, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου , που αφορούσε    την «ενεργειακή αναβάθμιση, αυτοματοποίηση και συντήρηση του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας».

Πρόκειται  για μια υπόθεση που είχε ¨σκανδαλίσει¨  την κοινωνία, κυρίως με το υπέρμετρο ύψος του οικονομικού μεγέθους που είχε προβλεφθεί, σε σχέση με το παραγόμενο όφελος που θα εισέπρατταν ανταποδοτικά  οι πολίτες. 

Η προθεσμία υποβολής προσφορών όπως αναφερόταν στη σχετική διακήρυξη του «περίεργου» αυτού έργου έληγε την ερχόμενη Παρασκευή 29 του μήνα.

Ο πλήρης τίτλου του εν λόγω έργου ήταν:

«Ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση και συντήρηση του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξοικονόμηση ενέργειας σαν σύμβαση ενεργειακής απόδοσης (ΣΕΑ) με 12ετή διάρκεια».