Το Ε.Σ.Ο. (Εθνικό Συντονιστικό Όργανο) οργανώνεται και συνεχίζει. Οι αποφάσεις της συσκέψεως των στελεχών του στη Λαμία

178

Η εμφάνιση του Ε.Σ.Ο. στην δημοσιότητα, πριν από ένα περίπου χρόνο, ο σκοπός που το ίδιο είχε αναθέσει στον εαυτό του και τα μέλη που το συνδημιούργησαν, είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον του πολιτικοϊδεολογικού χώρου όπου κατατάσσονται πρόσωπα και κινήσεις Πατριωτικού και Εθνικιστικού χαρακτήρα.

Οι προσπάθειες των ιδρυτών του Ε.Σ.Ο. για δημιουργία ενός μεγάλου πολιτικού συνασπισμού με κοινές βασικές αρχές για από κοινή εμφάνιση στις Ευρωεκλογές και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν ευοδώθηκε. Δημιούργησε όμως συνθήκες ζύμωσης μέσα από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν επί μέρους συνευρέσεις. Συγχρόνως, αναδείχθηκαν και πολλές παθογένειες «του χώρου».

Χθες Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019, λίγες ημέρες προ των εκλογών της 7ης Ιουλίου, τα στελέχη του Ε.Σ.Ο (Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου), πραγματοποίησαν μία ευρεία πανελλαδική σύσκεψη, στην Λαμία και κατέληξαν στην απόφαση συνέχισης της δράσης τους, διεύρυνσης του σκοπού τους και δημιουργίας μιας υποτυπώδους οργανωτικής δομής. Ανήγγειλαν την διοργάνωση μιας ενδιαφέρουσας Ημερίδας και έδειξαν να κατανοούν την αξία της Επικοινωνίας και της εξωστρέφειας.

Τέλος, εξέλεξαν μια Προσωρινή 5μελή Διοικούσα Επιτροπή που στο προσεχές διάστημα θα συνέλθει για να επιλέξει τον Γενικό Γραμματέα της.

Η Π.Δ.Ε. απαρτίζεται από τους:

Βαλασίδη Δημήτριο

Δούμα Παναγιώτη

Μιχαλακόπουλο Χάρη

Μπουγιώτη Δημήτριο

Παπαδόπουλο Σπύρο

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΟ

«Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο, μέλη του οποίου είναι οι υπογράψαντες το ψήφισμα για την συσπείρωση των αυτοπροσδιοριζομένων πατριωτικών κομμάτων, συνήλθε εχθές εκτάκτως σε ξενοδοχείο της Λαμίας με σκοπό να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Στη Συνέλευση, στην οποία προσήλθαν μέλη από όλη την Ελλάδα, αποφασίστηκαν διά ψηφοφορίας τα κάτωθι:

  1. Η συνέχιση της δράσεως του Ε.Σ.Ο. με γνώμονα πάντοτε την ΕΝΟΤΗΤΑ των αγνών πατριωτικών δυνάμεων του ελληνισμού, ώστε να δημιουργηθεί η δυναμική μιας ΕΘΝΙΚΗΣ και ΚΑΘΑΡΗΣ λύσεως με κυβερνητική προοπτική, όπως απαιτούν τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ΔΕΝ εκφράζονται από ΚΑΝΕΝΑ υπάρχοντα πολιτικό φορέα, που είτε απέχουν από τις εκλογές είτε καταλήγουν στο να ψηφίζουν το κατά την κρίση τους μη χείρον, ενδίδοντας σε ψευδοδιλήμματα και φθηνές προεκλογικές υποσχέσεις.
  2. Η διερεύνηση του μετασχηματισμού του Ε.Σ.Ο. σε φορέα με νομική υπόσταση. (Ίδρυση νομικού προσώπου)
  3. Η δημιουργία Γραφείου Τύπου.
  4. Η ανάθεση της προσωρινή διοικήσεως του Ε.Σ.Ο. σε πενταμέλη Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή(Π.Δ.Ε.), η οποία θα απαρτίζεται από τα κάτωθι πρόσωπα (αλφαβητικά):

o        Βαλασίδης Δημήτριος (Θεσσαλονίκη)

o        Δούμας Παναγιώτης (Αθήνα)

o        Μιχαλακόπουλος Χαράλαμπος (Πύργος)

o        Μπουγιώτης Δημήτριος (Ναύπλιο)

o        Παπαδόπουλος Σπυρίδων (Αθήνα)

  1. Η ανάθεση στην Π.Δ.Ε. της εκλογής Γενικού Γραμματέως, ο οποίος θα είναι ένας εκ των μελών της.
  2. Η ανάθεση στην Π.Δ.Ε. του διορισμού δέκα τριών περιφερειακών αντιπροσώπων, εκ των μελών του Ε.Σ.Ο., ένας για κάθε διοικητική περιφέρεια της Ελλάδος.
  3. Η διοργάνωση μέχρι το τέλος του έτους ημερίδος, η οποία:

o        θα αποτιμήσει τη δράση, τη στάση και την αποτελεσματικότητα όσων προσώπων και φορέων διεκδίκησαν στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 την ψήφο των Ελλήνων εθνικιστών και πατριωτών,

o        θα θέσει το πλαίσιο (ιδεολογικό και πολιτικό) της επόμενης ημέρας για την πολιτική εκπροσώπηση των Ελλήνων εθνικιστών και πατριωτών,

o        θα διερευνήσει τη δυνατότητα συντονισμού της δημιουργίας ενός φορέα μέσα από συλλογικές διαδικασίες και με ηγεσία προερχόμενη από τη βάση.

  1. Η σύνταξη δελτίου τύπου αποτίμησης της δράσεως του Ε.Σ.Ο. και των διαδικασιών πολιτικής συσπείρωσης του λεγομένου «πατριωτικού χώρου», τις οποίες εκίνησε από τη σύστασή του προ ενός έτους, αμέσως μετά το πέρας των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Επισημαίνουμε, ότι όλες οι ανωτέρω αποφάσεις ελήφθησαν με δημοκρατικό τρόπο και εγκρίθηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή θα συνέλθει εντός της τρεχούσης εβδομάδος για να εκλέξει τον Γενικό Γραμματέα του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου.

 Το Γραφείο Τύπου του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου»