γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας
21 Ιουνίου, η επίσημη έναρξη του καλοκαιριού. Ο Ήλιος φτάνει στο βορειότερο σημείο από τη γη, και οι ακτίνες του εκπέμπουν κάθετα προς τη γη, στον Τροπικό του Καρκίνου, όταν η γη έχει κλίση 23,5ο σε σχέση με τον κατακόρυφο άξονά της.
Για το βόρειο ημισφαίριο, η διάρκεια της πλανητικής ώρας της ημέρας είναι 70΄και της νύχτας 50΄. Έχουμε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του χρόνου. Η λέξη «ηλιοστάσιο»προέρχεται από το «ήλιος» και «στάση», διότι ο ήλιος φαίνεται σαν να επιβραδύνει την κίνησή του. Οι 2 ισημερίες και τα 2 ηλιοστάσια σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής του χρόνου. Οι πρόγονοί μας έδιναν μεγάλη σημασία σ’ αυτές τις μέρες, γιόρταζαν τη φύση και λάτρευαν τις δυνάμεις του σύμπαντος.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, στις ισημερίες και τα ηλιοστάσια μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για τα μελλοντικά γεγονότα. Αυτό το ηλιοστάσιο, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πανσέληνο του Ιουνίου (17 Ιουνίου) και λίγο πριν τις εκλείψεις του Ιουλίου (2 και 16 Ιουλίου). Και εν μέσω εκλείψεων……εκλογές!!!!!! Άραγε τι θα «εκλείψει»;
Μια αλλόκοτη γεύση μας άφησε η πανσέληνος, κι ας προσπάθησαν κάποιοι να της προσδώσουν μια νότα ρομαντισμού, αποκαλώντας την «πανσέληνο της φράουλας». Εγώ ασημένια την είδα, όπως πάντα, δεν είχε τίποτα το φραουλί. Η αλλόκοτη γεύση οφείλεται στο γεγονός, πως ο γνωστός μας αστέρας ΑΛΓΚΟΛ, μεσουρανούσε εκείνη τη στιγμή, μαζί με κάποιον άλλο δυσμενή αστέρα. Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν ήταν «ανόητοι, οι κρατούντες σας λένε ψέματα, σας έχουν κάνει να συνηθίσετε να ζείτε στην ανηθικότητα. Πότε επί τέλους θα καταλάβετε; Ξυπνήστε, η δικιά σας αφύπνιση θα φέρει τη σκληρή τους τιμωρία. Ρίξτε τους στο δικό σας Καιάδα».
Την ίδια στιγμή, ένα άλλο αστέρι στην ακμή του οίκου της Πατρίδας έδειχνε καθαρά πως θα έρθει κάποια στιγμή, που ο λαός θα γεμίσει από αισθήματα εκδίκησης και θα ψάχνει να βρει τρόπους να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για τα παθήματά του.
Στις 21 Ιουνίου, την ώρα που ο Ήλιος θα μπαίνει στην 1η μοίρα του Καρκίνου, στον ωροσκόπο θα βρίσκεται ένα αστέρι του αστερισμού του Οφιούχου, που θα φανερώνει το πόσο εύκολα ο λαός μας μπορεί να ξεγελαστεί από παχειά λόγια, να τυφλωθεί, και να πέσει πάλι σε παγίδες. Έρχονται εκλογές, και οι παγίδες είναι καλά στημένες. Και στο Μεσουράνημα, ακμή του οίκου της εξουσίας, ο αστέρας DENEBOLA φέρνει στους κρατούντες κακοτυχία, ταπείνωση, απελπισία και πολύ θυμό. Ο κυβερνήτης του Μεσουρανήματος Ερμής, θα βρίσκεται στο δυσμενέστατο 8ο οίκο, και θα βάλλεται με αντίθεση από την πανίσχυρη Κρόνια κυριαρχία. Κυβερνήτης του Ηλιοστασίου θα είναι η Αφροδίτη, που εκείνη τη στιγμή θα συμβολίζει τη διπλωματία, και το τετράγωνο που θα δέχεται από τον Ποσειδώνα, μας ενημερώνει για τα ψέματα που θα σκορπίζει αυτή η διπλωματία.
Σε μεγάλες σκοτούρες μας βάζει ο ουρανός του Ιουνίου. Και να σκεφθεί κανείς, πως τέτοια εποχή, οι πρόγονοί μας γιόρταζαν τα Σκιροφόρια, γιορτές αφιερωμένες στη Θεά Αθηνά, στο Θεό Ποσειδώνα, και στις Ελευσίνιες Θεές Δήμητρα και Περσεφόνη. Ήταν γιορτές καθαρά γυναικείες, όπως φαίνεται από τις Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, που σχετίζονταν με τη συγκομιδή και τη γονιμότητα της γης, και κατ’ επέκταση των γυναικών.