O Γιάννης Μαλτέζος αναδεικνύεται σε κορυφαίο συνεργάτη του Παναγιώτη Νίκα, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του argolidatv

582

Η συνάντηση του νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, με τους 17 Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής του (πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη) και η κατανομή τους σε Ομάδες Εργασίας, έχει και μια δεύτερη ανάγνωση. Αυτή της οπτικής των κριτηρίων επιλογής αλλά και της πολλαπλής ένταξης κάποιων εξ αυτών σε περισσότερες ομάδες.

Η συγκρότηση της Ομάδας Εργασίας που θα προετοιμάσει τις εισηγήσεις για εντάξεις και απεντάξεις έργων στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, η οποία θα συνεδριάσει το φθινόπωρο, καθώς και η παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων του προγράμματος και η συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή, αποδείχθηκε κορυφαία φροντίδα του Παναγιώτη Νίκα. Επέλεξε και τοποθέτησε σ’ αυτή την επιτροπή ένα Περιφερειακό Σύμβουλο από κάθε Περιφερειακή Ενότητα σε αντίθεση με τις άλλες Ομάδες Εργασίας που είναι πιο ολιγομελείς.

Το θέμα αναδείχτηκε κατά τη διάρκεια του σημερινού magazino στο argolidatv και στην εκπομπή 2+1. Τονίσθηκε επίσης ότι ο πρώτος σε ψήφους στην Π.Ε. Αργολίδας, Δικηγόρος Γιάννης Μαλτέζος, τοποθετήθηκε σε τρεις Ομάδες Εργασίας (μόνον αυτός).

Το 2+1 ασχολήθηκε ακόμη με τις συνεχείς βλάβες που παρουσίασε το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ, με τα παρακμιακά φαινόμενα που παρατηρούνται στις τελευταίες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, με το σχέδιο κατασκευής διυλιστηρίου, στις πηγές του Αναβάλου, που προωθεί ο Πέτρος Τατούλης, με την προεκλογική παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ναύπλιο, την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής εν όψει του καύσωνος, το Σωματείο Καλυψώ και την κοινωνική προσφορά του, τον δρόμο των αρχαιοτήτων Μυκηνών -Άργους και την εκδήλωση της Ομάδας διατήρησης της Μνήμης των Ηρώων Ισαάκ  και Σολωμού.

Φιλοξενούμενος του Magazino 2+1 ήταν ο Γιώργος Λυσίκατος και θέμα συζήτησης ήταν ο Εθελοντισμός και η συνεισφορά του στην διατήρηση της συνοχής μιας Τοπικής Κοινωνίας.

Η αναφορά στο παράδειγμα της πρωτοβουλίας των δύο νέων Ναυπλιωτών (Γιώργος Λυσίκατος και Παναγιώτης Τούμπας) που καθιέρωσαν την συλλογή των καπακιών από μπουκάλια νερού και την αξιοποίησή τους για αγορά αναπηρικών αμαξιδίων  και την προσφορά τους σε ΑμεΑ που αδυνατούν να τα προμηθευτούν, έφερε στο φως την πληροφορία ότι έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα 23 αμαξίδια ενώ έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο δίκτυο κέντρων συλλογής σε όλη την περιοχή της Αργολίδας που έχει συλλέξει μέχρι σήμερα περίπου 30 τόνους πλαστικά καπάκια.

Το Video της εκπομπής 2+1 (με τους Πολύδωρο Δάκογλου και Άγγελο Δρίτσα) θα το βρήτε αναρτημένο στο https://argolidatv.gr/

Μπορείτε ακόμη να το παρακολουθήσετε ΕΔΩ

https://youtu.be/oIXqaMppxMg