Εκδήλωση για τη Μακεδονία στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ομιλητές τους Γ. Σαγιά και Γ. Τάτσιο

265
Εξ αριστερών προς τα δεξιά: Σαγιάς, Τάτσιος, Θεοχάρους, Συναδινός.

Χθες το μεσημέρι (4-3-2019), σε αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών, με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών Ελευθέριου Συναδινού και της Κύπριας Ελένης Θεοχάρους, με θέμα: «Μακεδονία, Ελληνική κληρονομιά».

Οι ομιλητές, Γεώργιος Τάτσιος πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ  (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας) και Γεώργιος Σάγιας (Δημοτικός σύμβουλος Λαμίας), αναφέρθηκαν διεξοδικά στο τι σημαίνει για την Ελλάδα και την Μακεδονία η Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία χαρίζoνται στα Σκόπια, ονομασία, έθνος και γλώσσα.

Επικριτικοί απέναντι στη Συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων στάθηκαν και οι ευρωβουλευτές Ελευθέριος Συναδινός και Ελένη Θεοχάρους, που επεσήμαναν την αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα προκειμένου να ακυρωθεί και να μην ισχύσουν οι επιζήμιες επιπτώσεις για τη χώρα μας.

Να σημειωθεί πως ήδη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -ως απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών- αναγνωρίζεται η γλώσσα των γειτόνων ως «Μακεδονική» και με το πρόθεμα «ΜΚ» αναφέρονται πλέον και επίσημα.