Διαλύθηκε η αντιπολίτευση στον Δήμο Ναυπλιέων

519
Γραμματικόπουλος, Κοκκινόπουλος, Αντωνιάδης και Πινάτσης. Κανείς τους δεν θα συμμετέχει στις εκλογές.

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η διάλυση της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ναυπλιέων, τρεις μήνες προ των δημοτικών εκλογών, είναι πλέον γεγονός.

Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος δεν θα συμμετέχει στις εκλογές της 19ης Μαΐου 2019. Το ίδιο και ο Μπάμπης Αντωνιάδης. Και βεβαίως ο Παντελής Κοκκινόπουλος. Όμως, ούτε και ο Γιώργος Πινάτσης.

Ο Δημήτρης Κωστούρος, με την συνέπεια και την ακάματη δραστηριότητά του, πέτυχε αυτό που πριν από δύο χρόνια φάνταζε ως αδύνατο. Επέβαλε το αξιακό του σύστημα επί των αντιπάλων του. Απέδειξε πως η επιμονή στις προγραμματικές αρχές μπορεί να κυριαρχήσει επί της προχειρότητας, του παλαιομοδιτισμού, της ανεδαφικής παρουσίας και της τυφλής υπακοής στα κομματικά στερεότυπα, που χαρακτήρισαν την αντιπολιτευτική παρουσία των αποσυρόμενων επικεφαλής.

Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος επιχείρησε να αποσυρθεί παραδίδοντας τα εναπομείναντα στελέχη του και τις ψήφους τους, στην επιμελώς προετοιμασθείσα λύση υποψηφιότητας του Δημήτρη Κρανιά, όμως… τελικά ο έμπειρος πολιτικά τ. βουλευτής αρνήθηκε να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ο Μπάμπης Αντωνιάδης, μια αξιόλογη αυτοδιοικητική ελπίδα της προηγούμενης 25ετίας, συνειδητοποίησε πως οι απόψεις του ανήκουν στο χθες και πως κινδυνεύει πλέον να γίνει γραφικός… και δήλωσε την αποχώρησή του από την εκλογική σκηνή.

Ο Παντελής Κοκκινόπουλος, αγωνίσθηκε να ανταποκριθεί σε ένα ρόλο που του είχαν δώσει οι πολιτικά ομοϊδεάτες του, αλλά η πραγματικότητα τον προσγείωσε οδηγώντας τον να αποσυρθεί παραδίδοντας την σκυτάλη.

Ο Γιώργος Πινάτσης, προσπάθησε να φανεί συνεπής προς την τακτική του ΚΚΕ πλην όμως η αυτοδιοικητική του αδυναμία ήταν εμφανής. Έτσι, η αντικατάστασή του ήταν επιβεβλημένη.

Τα αντιπολιτευτικά σχήματα που επί 5ετία κραύγαζαν ή αερολογούσαν κατά τη διάρκεια των Δημοτικών Συμβουλίων, κατέρρευσαν. Ο ευπρεπής και σοβαρός τρόπος με τον οποίο πολιτεύθηκε ο Δημήτρης Κωστούρος και οι αιρετοί της παράταξής του, δικαιώθηκε ως εκ του αποτελέσματος.

Ο Δημήτρης Κωστούρος πρωταγωνίσθηκε σε κάθε ενέργεια διαφύλαξης των συμφερόντων των Δημοτών και του Δήμου. Στη φωτογραφία, από την εκδήλωση για σωτηρία του νοσοκομείου.

Στις εκλογές της 19ης Μαΐου, τα υπολείμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να βρουν και να αρθρώσουν ένα διαφορετικό αφήγημα για να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους. Το ίδιο όμως ισχύει και για τον επιτυχημένο Δήμαρχο Ναυπλιέων που θα πρέπει να πείσει τους Δημότες πως … ο Δημήτρης Κωστούρος και οι συνεργάτες του μπορούν ακόμη να προσφέρουν πολλά, υλοποιώντας έργα και δράσεις που θα οδηγήσουν Δήμο και Δημότες έξω από τη μιζέρια και την κρίση που θα χαρακτηρίζει την επόμενη τετραετία.